Armata rusă lovește cu arme de precizie infrastructura militară a Ucrainei. Nu sunt vizate orașele sau populația locală

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 24.02.2022, că militarii ruși întrebuințează armele de mare precizie împotriva infrastructurii militare a Ucrainei.

“Mijloacele de distrugere de mare precizie vor scoate din funcțiune infrastructura militară, obiectivele de apărare antiaeriană, aerodromurile și aviația Forțelor Armate ale Ucrainei”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă Interfax.

Potrivit reprezentanților militari ruși, Forțele Armate ale Federației Ruse nu desfășoară atacuri cu aviația sau artileria asupra orașelor Ucrainei. “Populația Ucrainei nu are de ce să se teamă”, au menționat aceștia.

Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat că, la solicitarea șefilor republicilor din Donbas, a decis desfășurarea unei operații militare speciale împotriva Ucrainei.

“Am decis desfășurarea unei operațiuni militare speciale. Scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev, timp de opt ani. În acest sens, ne vom strădui pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, precum și pentru aducerea în fața justiției a celor care au comis numeroase crime sângeroase împotriva civililor, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse”, a declarat Vladimir Putin.

După cum a menționat șeful statului, Rusia nu intenționează să ocupe teritoriile ucrainene. „Planurile noastre nu includ ocuparea teritoriilor ucrainene, nu vom impune nimănui nimic prin forță”, a completat Putin.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Așa cum era de așteptat, atacul asupra Ucrainei a fost declanșat prin întrebuințarea de rachete operativ-tactice, cu bazare terestră, navală și aeriană.

Probabil că loviturile cu rachete sunt efectuate din Marea Neagră și din teritoriile rusești de la granița cu Ucraina.

Amploarea conflictului și evoluția acestuia va depinde, în primul rând, de reacția Ucrainei și de rezistența pe care o vor opune militarii ucraineni.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s