Rusia a suprimat apărarea antiaeriană a Ucrainei, iar infrastructura militară a bazelor aeriene a fost distrusă

1

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 24.02.2022, că mijloacele de apărare antiaeriană din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei au fost suprimate, iar infrastructura militară a bazelor de aviație a fost scoasă din funcțiune.

“Militarii Serviciului de Frontieră al Ucrainei nu opun niciun fel de rezistență unităților rusești. Mijloacele de apărare antiaeriană din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei au fost suprimate. Infrastructura militară a bazelor de aviație a fost scoasă din funcțiune”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, joi dimineață, într-un discurs televizat, că, în urma solicitării liderilor republicilor din Donbas, a decis declanșarea unei o operații militare speciale. Liderul rus a subliniat că planurile Moscovei nu includ ocuparea teritoriilor ucrainene.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a informat că armata rusă nu lovește orașele din Ucraina, iar infrastructura militară este dezactivată prin lovituri cu mijloace de înaltă precizie. “Populația Ucrainei nu este în pericol”, au dat asigurări reprezentanții ministerului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ținând cont de posibilitățile limitate de ripostă ale armatei Ucrainei, probabil că, în primele ore ale dimineții de 24 februarie a fost încheiată prima parte a operației declanșate de trupele ruse. Aceasta a vizat distrugerea apărării antiaeriene și a bazelor aeriene ucrainene, fapt ce va permite intrarea aviației ruse în spațiul aerian ucrainean.

În paralel, au fost declanșate și operațiunile de la sol. Astfel, trupele din republicile din Donbas au trecut la contraofensivă, cu sprijinul militarilor ruși. De asemenea, trupele ruse au pătruns pe teritoriul Ucrainei, atât dinpre nord, de pe teritoriul Republicii Belarus, cât și dinspre sud, din Peninsula Crimeea.

După câte se pare, trupele ruse vizează cucerirea întregului teritoriu al Ucrainei.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s