În prima zi a războiului cu Ucraina, Flota rusă din Marea Neagră a preluat controlul asupra Insulei Șerpilor

1

Portalul topwar.ru a informat, pe 25.02.2022, că Ucraina a pierdut controlul asupra Insulei Șerpilor, care se află în acvatoriul Mării Negre, la o distanță de 35 de kilometri de litoralul Regiunii Odesa. Acest lucru a fost confirmat și de Serviciul de Frontieră al Ucrainei, care a anunțat că au fost pierdute comunicațiile cu insula.

Joi seara, pe pagina de Facebook a Serviciului de Frontieră a apărut o postare potrivit căreia s-a pierdut legătura cu Insula Șerpilor, unde era staționată o subunitate de grăniceri. Anterior, s-a raportat că infrastructura de pe insulă a fost distrusă în timpul atacurilor aeriene ale avioanelor rusești, dar nu au existat declarații despre pierderi în rândul polițiștilor de frontieră.

Ulterior, pe Internet au început să apară informații potrivit cărora pe insulă au fost debarcați infanteriștii marini ai Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care au preluat controlul asupra acesteia. Aviația navală a FRMN a asigurat sprijinul aerian necesar operațiunii.

Operațiunea de capturare a Insulei Șerpilor a fost întârziată din cauza faptului că militarii ruși au încercat să salveze viețile grănicerilor ucraineni. Înainte de începerea ostilităților, armata rusă s-a adresat militarilor ucraineni, cerându-le să depună armele.

2

În presa ucraineană, apărarea Insulei Șerpilor a fost descrisă ca un act de eroism al armatei ucrainene. Mass-media a relatat că Forțele Navale ale Federației Ruse au trimis crucișătorul Moscova și nava de patrulare Dmitry Rogachev care au executat trageri de artilerie împotriva pozițiilor grănicerilor și infanteriștilor marini ucraineni, care au apărat eroic insula. Într-un discurs al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky, s-a precizat că toți apărărtorii Insulei Șerpilor au murit și au devenit Eroi ai Ucrainei, post-mortem.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat în niciun fel declarațiile lui Zelensky, precizând că nu există informații oficiale despre Insula Șerpilor.

Potrivit unor informații disponibile, pe insulă erau amplasate echipamente ale NATO, care permiteau dirijarea rachetelor de croazieră către ținte. În plus, Insula are o mare importanță geostrategică și economică.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s