Anunț oficial al Rusiei: Trupele ruse au scos din funcțiune 74 de obiective ale infrastructurii militare terestre a Ucrainei

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov,  a declarat, pe 24.02.2022, că, în timpul operațiunii militare speciale de protejare a republicilor din Donbas, Forțele Armate ale Federației Ruse au scos din funcțiune 74 de obiective terestre ale infrastructurii militare a Ucrainei.

“Între acestea se află 11 aerodromuri ale Forțelor Aeriene, trei puncte de comandă, precum și 18 stații radar ale sistemelor de rachete antiaeriene S-300 și Buk-M1”, a precizat Konashenkov, citat de cotidianul rus Izvestia.

În aceeași zi, Ministerul rus al Apărării a anunțat că 14 soldați ucraineni s-au predat în timpul unei operațiuni speciale în Donbas. S-a precizat că aceștia vor fi eliberați, după ce vor da o declarație că renunță la rezistență.

De asemenea, a fost făcut cunoscut faptul că polițiștii de frontieră ucraineni își părăsesc unitățile, refuzând să participe la ostilități. Potrivit Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Federației Ruse, 26 de militari ai Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina au ajuns deja la punctul de control Troebortnoye de pe teritoriul Federației Ruse. Alți 16 militari au mers la punctul de control Dzhankoy din Crimeea.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe parcursul zilei, au mai apărut o serie de informații potrivit cărora militarii ucraineni din cadrul Serviciului Frontierei de Stat nu au opus rezistență trupelor ruse și au permis intrarea acestora pe teritoriul Ucrainei.

În ceea ce privește predarea militarilor ucraineni, trebuie precizat faptul că, deși poate fi considerată o dezinformare a părții ruse, numărul acestora este mult mai mic decât se așteptau specialiștii militari ruși.

Nu este exclus însă, ca, în zilele următoare, când balanța va începe să se incline în mod clar în favoarea trupelor ruse, numărilor acestora să crească.

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s