Situația frontului: Trupele ruse încep să se apropie de estul Kievului. Forțele ucrainene din Donbas sunt aproape încercuite

1

Pe 28.02.2022, conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei a informat Kievul că, dacă situația din sud-estul țării nu se va schimba în viitorul apropiat, gruparea din Donbas a forțelor ucrainene va fi separată de restul țării în ziua următoare. Politologul și jurnalistul Yuriy Podolyaka a vorbit despre soarta de neinvidiat a trupelor ucrainene, într-un videoclip postat pe canalul său de You Tube.

Expertul a remarcat importanța acestei regiuni pentru trupele ruse, care se reflectă în activitatea sporită a aviației militare, care ajută coloana din nord, ce se deplasează prin partea de est a Regiunii Kharkov. Au început și lupte serioase pentru orazul Izyum.

2

Între timp, părțile au convenit asupra unui armistițiu umanitar în orașul Volnovakha, astfel încât locuitorii să poată obține alimente și medicamente. Podolyaka a atras atenția asupra faptului că trupele Republicii Populare Donețk s-au oferit să permită evacuarea localnicilor din oraș, dar reprezentanții Forțelor Armate ale Ucrainei au refuzat să facă acest lucru.

“Strategia trupelor ucrainene este să se ascundă în spatele civililor și să evite astfel înfrângerea oriunde este posibil”, a menționat analistul.

Importanța deosebită a preluării localității Volnovakha constă în faptul că trupele Republicii Populare Donețk vor ajuta unitățile ruse să închidă în partea inferioară inelul de încercuire format în jurul Forțelor Armate ale Ucrainei. Podolyaka apreciază că, în multe privințe, aici se va decide soarta operației militare.

În plus, trupele ruse sunt angajate în curățarea zonelor din Kharkov, care se află în prezent în spatele liniilor unităților ruse. Rușii au părăsit Regiunea Chernygov și se deplasează către capitala Ucrainei. Este foarte posibil ca, încă de astăzi 28 februarie, Kievul să fie separat complet de restul țării.

3

La vest de Kiev sunt aduse echipamente grele rusești și, ținând cont de transferul de trupe suplimentare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, este așteptată începerea luptelor în această zonă.

Yuriy Podolyaka a semnalat și amploarea amenințătoare a jafurilor din anumite orașe ale Ucrainei. Această problemă s-a agravat serios la Zhytomyr, Kharkov, Kiev, Dnepropetrovsk, Odesa, Zaporozhye, Sumy și în alte localități. Un alt pericol este reprezentat de folosirea armelor de către civili unul împotriva celuilat.1

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s