Premierul ungar: politica militară și de securitate europeană trebuie pusă pe o nouă bază. Ungaria își va consolida armata națională

1

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat, pe 03.03.2022, că motivul declanșării operației speciale ruse de demilitarizare a Ucrainei constă în faptul că Moscova nu a primit garanțiile de securitate solicitate.

“Suntem în centrul atenției marilor actori geopolitici. NATO se extinde în mod constant spre est, iar Rusiei îi place din ce în ce mai puțin acest lucru. Astfel că rușii au înaintat două solicitări: Ucraina trebuie să-și declare neutralitatea, iar NATO să un primească statul ucrainean în rândurile sale. Rușii nu au primit aceste garanții de securitate, așa că și le vor asigura prin război. Aceasta este semnificația geopolitică a acestui conflict”, a menționat Orban citat de agenția rusă de știri RIA Novosti.

Potrivit declarațiilor acestuia, Europa are nevoie de propriile forțe militare.

“Politica militară și de securitate europeană trebuie pusă pe o nouă bază. Europa are nevoie de propriile forțe, de o industrie militară serioasă. Nu ne putem baza doar pe americani. Trebuie să putem garanta securitatea Europei, atât cu sprijinul NATO, cât și pe cont propriu”, a spus Orban.

Acesta a subliniat că, în următorul deceniu, Ungaria se va angaja în mod serios în consolidarea armatei naționale.

“Pentru noi, securitatea Ungariei este pe primul loc și știm foarte bine că în vremuri de migrație, epidemii și războaie, doar o armată puternică poate garanta siguranța maghiarilor”, a concluzionat Orban.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ideea formării unei armate europene nu este una nouă. Aceasta a mai fost susținută în trecut de tandemul Germania-Franța, considerat motorul Europei.

În orice caz, opiniile premierului ungar par unele destul de echilibrate și imparțiale, lucru greu de realizat în aceste zile în care toată lumea se ceartă cu toată lumea.

Sursa: vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s