Fregata Hatman Sagaidachny a fost inundată intenționat de reprezentanții ucraineni în portul Nikolaev

foto

Centrul pentru comunicații strategice și securitate internațională din Ucraina a informat, pe 04.03.2022, că nava amiral a Forțelor Navale ucrainene, fregata Hatman Sagaidachny, a fost inundată în portul Nikolaev.

“Nava amiral a Forțelor Navale ale Ucrainei, fregata Hatman Sagaidachny , a fost inundată în portul Nikolaev. Acest lucru a fost necesar”, se arată într-un comunicat al centrului, preluat de agenția de presă rusă RIA Novosti.

Din comunicat rezultă faptul că ulterior se intenționează ridicarea și refacerea rapidă a fregatei.

Centrul a dat publicității o fotografie a navei, care a fost parțial scufundată sub apă.

foto 1

Potrivit presei ucrainene, fregata a fost inundată în prima zi a operației ruseiști din Ucraina. Aceasta se afla în curs de reparație, iar armamentele de pe navă erau demontate.

Fregata Hatman Sagaidachny a fost construită în anul 1993. În luna ianuarie 2022, concernul de stat Ukroboronprom a anunțat încheierea unui contract pentru executarea unor lucrări complexe de reparații și modernizare la bordul navei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În primele ore ale operației militare declanșate împotriva Ucrainei, armata rusă a distrus una dintre facilitățile militare cheie, care, în viitor, urma să devină baza Forțelor Navale ale țărilor membre NATO. Marea Britanie, care și-a finanțat construcția, avea planuri speciale pentru aceasta.

Este vorba despre baza de la Ochakovo, de pe coasta Mării Negre. Această facilitate militară importantă din punctul de vedere al NATO s-a numărat printre țintele prioritare pentru Rusia, deoarece s-a considerat că implementarea acestui proiect ar duce la o creștere a amenințării nu numai pentru Crimeea vecină, ci și pentru întreaga direcție strategică sud a Rusiei.

În mod cu totul surprinzător, partea rusă nu a lovit, cel puțin până acum, Baza Navală principală a Forțelor Navale ale Ucrainei de la Odesa. Implicit, nici navele de luptă ucrainene nu au fost distruse.

Trebuie precizat faptul că Marina ucraineană nici nu mai dispune decât de un număr limitat de nave de luptă de mici dimensiuni. Majoritatea navelor de luptă ale Ucrainei s-au aflat la Sevastopol și au fost reținute de partea rusă în timpul evenimentelor din anul 2014.

Nava amiral a Forțelor Navale ale Ucrainei, fregata Hatman Sagaidachny era atunci plecată pe mare și a scăpat din mâinile rușilor. Se pare că acum aceasta a fost inundată intenționat de militarii ucraineni, ca să nu fie capturată de partea rusă.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s