Două bombardiere strategice americane de tip B-52H au îndeplinit misiuni specifice în spațiul aerian al României

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au informat că, pe 04.03.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H au îndeplinit misiuni specifice în spațiul aerian al României.

Aeronavele cu numerele de înregistrare 60-0044 și 60-0018 și indicativele radio NOBLE01 și NOBLE02 aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie la ora 10.13 a.m. Aceastea au traversat Marea Nordului și inițial s-au deplasat spre nord, evoluând deasupra Danemarcei. Ulterior, bombardierele au coborât în sudul Germaniei, unde au efectuat mai multe treceri în zona bazei militare americane din Grafenwoehr. De pe teritoriul Germaniei, cele două avioane au urmat un traiect de zbor prin Cehia, Slovacia și Ungaria, după care au intrat în spațiul aerian al României.

foto 1

Deasupra teritoriului României, avioanele americane au efectuat mai multe treceri în apropiere de Brăila. Acestea au evoluat la o altitudine de aproximativ 8.500 de metri.

foto 2

Trebuie remarcat faptul că bombardierele strategice americane s-au apropiat de zona notificată de Federația Rusă pentru interzicerea zborurilor până pe 08 martie.
foto 3

Este pentru prima dată când Forțele Aeriene ale SUA au deplasat bombardierele B-52H din Marea Britanie în estul Europei de la declanșarea invaziei militare a Federației Ruse în Ucraina.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s