Rusia a întrebuințat pentru prima dată un complex de rachete antiaeriene S-400 împotriva unui avion ucrainean

foto

Potrivit revistei americane Military Watch Magazine, Rusia întrebuințează în mod activ complexe de rachete antiaeriene S-400 în cadrul operației militare desfășurate în Ucraina. Acestea sunt dislocate în Republica Belarus, de unde lansează rachete împotriva avioanelor ucrainene.

Astfel, pe 25 februarie, un complex de rachete antiaeriene de tip S-400 Triumf a distrus un avion de vânătoare ucrainean Su-27, în apropiere de Kiev. Potrivit datelor prezentate de publicația americană, aeronava aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei a fost pilotată de colonelul Oleksandr Oksanchenko, în vârstă de 53 de ani. Este important de subliniat faptul că a fost pentru prima dată când un complex de rachete antiaeriene S-400 a fost întrebuințat împotriva unui avion al adversarului.

Sistemele S-400 sunt destinate pentru neutralizarea țintelor la o distanță de până la 400 de kilometri, cu rachete de tip 40N6. Acesta poate folosi și rachete antiaeriene de tip 48N6, cu o bătaie de 250 de kilometri.

Pe 05 martie, Forțele Aeriene ale Ucrainei au mai pierdut patru avioane de vânătoare de tip Su-27 deasupra localității Zhytomyr din vestul țării, în urma unor lupte aeriene cu avioane rusești de tip Su-35.

După cum a informat Military Watch Magazine, capacitatea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse de a neutraliza aviația ucraineană arată faptul că, spre deosebire de Forțele Terestre, echilibrul de putere pe cerul Ucrainei nu există.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Oficiali ai armatei ruse au informat că Aviația militară a Ucrainei a fost distrusă, practic, în întregime.

Pe 05 martie, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat că, de la începutul confruntărilor au fost distruse 90 de avioane și 59 de drone aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei. O parte dintre aeronave (69) au fost distruse la sol, iar altă parte (21) în aer.

După anumite surse, un număr neprecizat de avioane ucrainene au părăsit teritoriul Ucrainei și au aterizat pe aerodromuri din Polonia și România.

În ceea ce privește sistemele de rachete antiaeriene S-400 trebuie spus faptul că, în urma dislocării în Republica Belarus a trei divizioane de rachete de acest tip, Rusia a acoperit integral teritoriul Ucrainei.

foto 1

Divizioanele rusești de rachete antiaeriene S-400 din Republica Belarus sunt dislocate la Grodno, în cadrul centrului de instrucție comun ruso-belarus, și la bazele aeriene Luninets și Baranovichy. Primul dintre acestea a rămas în Republica Belarus după participarea la exercițiul strategic Vest-2021, iar celelalte două au fost aduse recent din Regiunea Militară Est.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s