Armata rusă a distrus trei complexe de rachete antiaeriene Buk-M1 și două stații de radiolocație ale forțelor ucrainene

1

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general moior Igor Konashenkov, a declarat, pe 07.03.2022, că aviația rusă a distrus trei complexe de rachete antiaeriene Buk-M1 și două stații de radiolocație aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei.

“Avioane de bombardament și de asalt au distrus trei complexe de rachete antiaeriene Buk-M1 și două stații de radiolocație din dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei”, a menționat Konashenkov, ale cărui declarații au fost preluate de agenția Tass.

De asemenea, în cursul zilei de duminică, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au distrus trei avioane de vânătoare Su-27 aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei în raionul Poltava, un avion de asalt Su-25 în zona Gostomel și două elicoptere Mi-24 în raionul Makarov. În același timp, au fost distruse și opt aparate de zbor fără pilot, inclusiv drone Bayraktar TB2.

“În total, de la începutul operației militare, au fost distruse 2.396 de obiective ale infrastructurii militare a Ucrainei. Între acestea se află 82 de puncte de conducere și centre de comunicații ale Forțelor Armate ale Ucrainei, 119 complexe de rachete antiaeriene S-300, Buk-M1 și Osa, precum și 76 de stații de radiolocație”, a preccizat Konashenkov.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării a declarat că Forțele Armate ale Federației Ruse au distrus practic toată aviația ucraineană.

Surse: tass.ru, vz.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s