Un deputat ucrainean i-a cerut lui Zelenski să-i predea puterea fostului președinte Viktor Ianukovici

1

Portalul topwar.ru a informat, pe 07.03.2022, că deputatul ucrainean Ilya Kiva a declarat că președintele Ucrainei, Volodimyr Zelenski, ar putea fi eliminat fizic. În opinia sa, doar transferul de putere îi va permite să evite acest lucru.

Într-un mesaj postat pe canalul de Telegram, Kiva a menționat că Zelenski este amenințat cu eliminarea fizică, fără să explice de unde vine acest pericol. Potrivit precizărilor sale, ar exista o cale de ieșire din această situație. Zelenski ar trebui să predea puterea pentru a scăpa cu viață. Există și un candidat căruia ar trebui să i se predea puterea, respectiv Viktor Ianukovici, care a fost răsturnat ilegal de la putere în anul 2014.

“Singura cale de ieșire pentru Zelenski, ca să evite eliminarea fizică, este reprezentată de transferarea puterii către președintele ales al Ucrainei, Viktor Ianukovici, care a fost răsturnat ilegal de la putere, printr-o lovitură de stat”, a spus Kiva.

În opinia sa, Ianukovici are tot dreptul să negocieze pacea în numele Ucrainei.

Anterior, deputatul de opoziție Ilya Kiva i-a solicitat demisia președintelui Zelenski, pe care l-a acuzat că a început războiul, care a provocat atâtea victime umane.

Pe Internet au apărut o serie de informații potrivit cărora avionul lui Ianukovici ar fi aterizat la Minsk, în Republica Belarus, chiar înainte de negocierile dintre delegațiile rusă și ucraineană. Nimeni nu a confirmat însă oficial această informație.

În ultimul timp, și SUA au acceptat faptul că Zelenski ar putea “să moară subit”, confirmând că a existat deja un atentat la viața acestuia, din partea “diversioniștilor”. Cu toate acestea, Viktor Ianukovici nu este considerat la Washington drept un successor acceptabil. Șeful departamentului de Stat al SUA, Anthony Blinken, care a sosit cu o zi înainte într-o vizită în statele baltice, a spus că autoritățile ucrainene au pregătit un plan pentru cazul în care Zelenski va fi ucis. Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci puterea ar putea trece la președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: Viktor Ianukovici ar putea reprezenta o opțiune pentru înlocuirea actualului președinte Volodimyr Zelenski, ținând cont de faptul că este acceptat de partea rusă.

În orice caz, în opinia mea, pentru viitorul lui Zelenski există trei evoluții posibile: evacuarea de către SUA sau aliații acesteia și continuarea activității în exil, într-un stat care îi va acorda azil politic, eliminarea fizică sau capturarea și judecarea pentru crime de război în Donbas.

În situația în care Ucraina va capitula și va accepta înfrângerea, la Kiev va fi instalat un președinte și un guvern de tranziție, care vor trebui să implementeze solicitările învingătorului. Implicit, va trebui modificată Constituția, care să consființească statutul de stat neutru al Ucrainei.

Evoluțiile militare din Ucraina par în ultimele zile să incline balanța în favoarea Rusiei. După ce armata rusă a executat o multitudine de lovituri cu rachete de croazieră cu bazare navală și terestră (Kalibr și Iskander), se pare că a intrat în luptă în mod serios aviația. Bombardiere Su-34 și Su-24M, precum și avioane de atac Su-25SM(3) execută acum lovituri din aer, cu rachete și bombe, fără să mai întâmpine prea mare rezistență, pentru că apărarea antiaeriană și aviația Ucrainei au fost distruse aproape în totalitate.

În aceste condiții, va fi greu ca trupele de la sol să mai reziste prea mult, chiar dacă ar putea avea o superioritate numerică. Aceasta va fi anulată de sprijinul aerian, care va fi de partea rusă.

Trebuie spus că în cele aproape două săptămâni de război din Ucraina, trupele ruse au făcut mai multe erori decât în ultimii 50 de ani la un loc. Și pierderile suferite, în ceea ce privește personalul și tehnica de luptă, sunt pe măsură.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s