Militarii ruși folosesc mijloace arhaice în războiul din Ucraina. Un tren blindat a fost semnalat în apropierea gării din Melitopol

foto

Potrivit unor martori oculari, un tren blindat al Forțelor Armate ale Rusiei a sosit în Ucraina. Dintr-un material video publicat pe Internet rezultă faptul că în compunerea acestuia se află mașini blindate, platforme cu tunuri antiaeriene ZU-23 și camuflaj tipic pentru trenurile blindate speciale Amur sau Baikal.

Trenurile blindate sunt folosite pentru ducerea acțiunilor de luptă de pe calea ferată împotriva tancurilor și altor genuri de trupe. Astfel de trenuri au fost întrebuințate pe scară largă în timpul conflictelor armate de la începutul secolului trecut. Se pare că, astfel de tehnică poate fi necesară și în condițiile acțiunilor de luptă moderne.

În baza unor date din anul 2011, armata rusă dispunea de două trenuri blindate: Amur și Baikal. În 2015, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anulat un ordin al predecesorului său, Anatoli Serdiukov, privind scoaterea din serviciul de luptă a trenurilor blindate Amur, Terek, Baikal și Don. Astfel că, în prezent, echipajele trenurilor sunt gata în orice moment să îndeplinească ordinele comandanților. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, misiunea unor astfel de trenuri în timpul conflictului din Ucraina ar putea consta în livrarea de provizii pentru trupele rusești, care luptă în sudul țării. Deși un astfel de tren nu este indestructibil, iar armamentul său antiaerian lasă mult de dorit, se pare totuși că este un mijloc mai sigur decât o coloană de mașini de aprovizionare. Multe astfel de convoaie au fost distruse în ultimul timp de trupele ucrainene.

Rușii dispun de unități logistice feroviare specializate, iar trenuri similare au fost folosite de ei mai devreme în războaiele din Cecenia și Georgia. Trenurile pot furniza unități pe frontul de sud, sosind din Rusia în Crimeea pe podul ridicat peste Strâmtoarea Kerci și apoi îndreptându-se spre nord.

Surse: topcor.ru, defence24.pl.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s