Ipoteză șoc avansată de ruși: Avionul românesc MiG-21 prăbușit recent ar fi fost doborât de apărarea antiaeriană a Ucrainei

foto

Portalul rus topcor.ru a informat, pe 08.03.2022, că România a solicitat de la Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei date privind utilizarea unui sistem de rachete antiaeriene de tip S-300PS în data de 02 martie. Potrivit jurnaliștilor locali, în rămășițele avionului de vânătoare MiG-21 al Forțelor Aeriene Române prăbușit recent au fost găsite elemente care aparțin unei rachete întrebuințate de sisteme de rachete antiaeriene de acest tip.

Un MiG românesc s-a prăbușit în urmă cu șase zile în apropierea localității Cogealac, la aproximativ 95 de kilometri de granița cu Ucraina. Un elicopter de salvare a decolat să-l caute, dar a fost și el pierdut. Este important de menționat că niciuna dintre aeronave nu a trecut granița cu Ucraina și nici măcar nu s-a apropiat la o distanță sensibilă de aceasta.

În acea perioadă, nave de luptă aparținând Flotei ruse din Marea Neagră aflate în partea de vest a acvatoriului Mării Negre au atacat cu rachete de croazieră de tip Kalibr obiective ale Forțelor Armate ucrainene. Mulți dintre ucraineni au crezut chiar că rachetele zboară de pe teritoriul Transnistriei, ceea ce este practic imposibil.

Se pare că, în încercarea de a opri amenințarea rachetelor rusești de tip Kalibr, reprezentanții militari ucraineni au decis să desfășoare complexe de rachete antiaeriene în apropierea frontierei cu România. Pregătirea slabă a militarilor ucraineni, precum și lipsa totală de experiență în luptă a acestora, au făcut ca un avion și un elicopter al Forțelor Armate Române să fie distruse, din greșeală, unul după altul, fiind confundate cu rachete rusești.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deocamdată, informația nu a putut fi verificată și din alte surse. Astfel că este greu de spus dacă aceasta este reală sau este o intoxicare specifică perioadelor de conflicte militare.

De regulă, sursa rusească este una credibilă, dar uneori are tendința să exagereze și să deformeze realitatea.

Numai autoritățile militare române pot să lămurească această problemă și să spună dacă relatările portalului rusesc sunt reale sau nu. Însă, ținând cont de contextul în care se desfășoară evenimentele, este greu de presupus că astfel de lucruri vor fi făcute publice.

Sursa: topcor.ru.

Un gând despre “Ipoteză șoc avansată de ruși: Avionul românesc MiG-21 prăbușit recent ar fi fost doborât de apărarea antiaeriană a Ucrainei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s