Evoluția frontului din estul Ucrainei: Trupele ruse finalizează operația de blocare a grupării ucrainene la Slavyansk și Kramatorsk

11

Ministerul rus al Apărării a publicat o hartă cu zonele controlate de Forțele Armate ale Federației Ruse în Donbas. Până în prezent, majoritatea teritoriilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk au intrat sub control republican. În mai multe zone, Milițiile Populare au ajuns la granițele republicilor, unindu-se cu unitățile Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Potrivit Departamentului de informare al Ministerului Apărării al Federației Ruse, continuând ofensiva pe un front larg, trupele ruse au ajuns pe un nou aliniament, înaintând încă 11-12 kilometri. Acest aliniament include localitățile Novodonetskoye-Novomayorskoye-Egorovka.

1

Acestea sunt teritorii destul de vaste, la vest și nord-vest de Volnovakha, de fapt, de-a lungul granițelor Republicii Populare Donețk cu două regiuni ale Ucrainei – Zaporozhye și Dnepropetrovsk. Peste 80.000 de oameni trăiesc în teritoriile eliberate.

După ce au ajuns pe poziții la Novodonetsky, se poate afirma faptul că trupele ruse finalizează faza operațiunii de blocare a grupării ucrainene în zona localităților Slavyansk și Kramatorsk, întrerupându-i posibilele căi de evacuare în direcția regiunilor Dnepropetrovsk și Kharkov. Anterior, trupele ruse au plecat în direcția Slavyansk din Izyum, unindu-se în nordul Republicii Populare Donețk cu unități ale Miliției Populare.

Gruparea ucraineană din Slavyansk și Kramatorsk, aflată într-un inel de încercuire, se va confrunta cu aceeași soartă pe care au avut-o batalioanele naționale ucrainene de la Volnovakha. Adică nu va avea nicio cale de ieșire din ring. Sosirile din regiunile Dnepropetrovsk și Kharkov ale grupurilor de deblocare au fost întrerupte.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s