Forțele Armate ale Ucrainei estimează că Rusia va debarca desantul maritim la Odesa în următoarele două-trei zile

foto

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei, Alexei Danilov, a declarat că Forțele Armate ale Federației Ruse plănuiesc să efectueze o debarcare a desantului maritim la Odesa în zilele următoare.

Potrivit precizărilor acestuia, rușii nu au putut face acest lucru în urmă cu trei-patru zile, din cauza “vremii nefavorabile”, dar acum navele Forțelor Navale ale Rusiei s-au întors în zonă.

Declarațiile secretarului Consiliului de Securitate și Apărare Națională sunt confirmate și de datele deținute de Ministerul britanic al Apărării, care vorbesc despre blocarea coastei Mării Negre a Ucrainei de către Forțele Navale ruse.

Potrivit serviciilor de informații britanice, navele rusești sunt destul de capabile să debarce desantul maritim cu succes la Odesa și eventual să facă o manevră similară în Marea Azov. Britanicii au menționat și atacurile cu rachete în curs de desfășurare ale Marinei ruse asupra infrastructurii armatei ucrainene.

În plus, purtătorul de cuvânt al Administrației militare de la Odesa, Serghei Braciuk, a anunțat posibilitatea unei ofensive a trupelor rusești asupra orașului din aer și de pe uscat.

Între timp, militarii ruși continuă demilitarizarea portului Berdyansk de la Marea Azov, abandonat de armata ucraineană încă din prima zi a operațiunii militare speciale desfășurate de trupele ruse. Peste “o duzină” de nave militare ucrainene, abandonate în grabă de Forțele Armate ale Ucrainei, au căzut în mâinile armatei ruse. De asemenea, rușii au confiscat o cantitate mare de arme și muniții.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Reluarea mișcărilor în Marea Neagră ale navelor mari de desant aparținând Forțelor Navale ale Rusiei a fost confirmată și de surse de pe Twitter și Telegram. Acestea au prezentat o imagine prin satelit cu o navă de desant rusească Proiect 775, care se află la ancoră în apropierea Insulei Șerpilor.

foto 1

Probabil că, din cauza minării masive a apelor teritoriale ale Ucrainei în zona localității Odesa, debarcarea desantului maritim al Rusiei va fi efectuat undeva mai jos în Regiunea Odesa, mai în apropierea graniței cu România.

Deși au amânat-o de mai multe ori, pentru a evita producerea unor pierderi semnificative, trupele ruse au nevoie de debarcarea desantului maritim și de preluarea controlului în Regiunea Odesa, pentru a închide accesul Ucrainei la Marea Neagră și pentru a conecta Transnistria la coridorul terestru realizat între Peninsula Crimeea și Republicile din Donbas.

Este posibil ca, după ce vor cuceri toată coasta Mării Negre, trupele rusești să avanseze spre nord, pentru a se întâlni cu cele care operează în zona Kievului. În acest fel, s-ar închide inelul de încercuire prin care forțele ucrainene ar fi izolate în jumătatea estică a Ucrainei.

În ceea ce privește debarcarea desantului maritim în Marea Azov, este puțin probabil ca aceasta să mai fie realizată, deși trupele ruse au intenționat acest lucru la începerea ostilităților. Forțele care au invadat Ucraina din direcția Peninsulei Crimeea au avansat cel mai mult în profunzimea teritoriului ucrainean și s-au unit deja cu trupele Republicii Populare Donețk. Acestea controlează deja întreg litoralul Mării Azov, iar debarcarea desantului maritim a rămas fără obiect.

Surse: topcor.ru, twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s