Navele rusești revin spre Odesa pentru debarcarea desantului maritim. “Ochii din cer” ai NATO confirmă acest lucru

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a situației navale și aeriene de pe Twitter și Telegram au semnalat faptul că, pe 15.03.2022, mai multe nave de luptă rusești se află în partea de nord-vest a Mării Negre și se deplasează în direcția Odesa, probabil pentru debarcarea desantului maritim.

Din imaginile prin satelit publicate de acestea rezultă faptul că navele rusești sunt grupate în trei părți separate, care includ câte cinci, respectiv patru nave. Adică, în total, din gruparea navală fac parte 14 nave de luptă.

1

Potrivit evaluărilor surselor, gruparea navală este formată din nave de desant și alte nave de luptă.

2

Revenirea navelor rusești către Odesa a fost confirmată și de mijloacele de cercetare americane prezente în regiune pe 15 martie.

Este vorba, în primul rând, de o dronă RQ-4B, care a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și de un avion EP-3E, care a îndeplinit misiuni în spațiul aerian al României.

Avionul Lockheed EP-3E Aries II, cu numărul de înregistrare 160764, a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta (Grecia) la ora 07.51 (ora Europei Centrale) și a sosit în zona de desfășurare a misiunilor (estul României) în jurul orei 10.20.

5

Traiectul de zbor urmat de aeronavă indică faptul că senzorii acesteia au monitorizat regiunea Odesa, Transnistria și sud-vestul Ucrainei.

4

Drona RQ-4B Global Hawk a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia (Italia). Aparatul de zbor fără pilot, cu numărul de înregistrare 10-2045 și indicativul radio FORTE11, a evoluat în jumătatea Mării Negre, la limita FIR Sevastopol.

3

Drona a monitorizat zona Mării Negre, sudul Ucrainei, Peninsula Crimeea și, parțial, Ținutul Krasnodar.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s