Aflată în plin război cu Ucraina, Rusia vrea să mai înființeze încă o divizie de desant aerian

foto

Agenția rusă de presă Tass a informat, pe 16.03.2022, citând o sursă apropiată de mediul militar, că, în compunerea Trupelor de Desant Aerian, ar putea fi reînființată Divizia 104 Desant Aerian.

“În principiu, decizia de formare a Diviziei 104 Desant Aerian a fost deja adoptată, însă termenele de realizare a acesteia nu au fost încă stabilite”, a menționat sursa.

Potrivir declarațiilor acesteia, se presupune că noua divizie va fi structurată în trei regimente, din care unul va fi Regimentul 345 Desant-Parașutiști.

În timpul Uniunii Sovietice, începând din anul 1946 și până la mutarea la Ulyanovsk în anul 1993, divizia a fost dislocată în Azerbaidjan. Unitățile Diviziei 104 Desant Aerian au participat la mai multe conflicte militare. În perioada august-septembrie 1992, Regimentul 345 Desant-Parașutiști a fost scos din compunerea diviziei și redislocat în Republica Abhazia. Ulterior, în 1993, divizia a fost retrasă complet din Azerbaidjan și redislocată în localitatea Ulyanovsk. În anul 1998, aceasta a fost reorganizată în Brigada 31 Desant-Asalt.

În prezent, în compunerea Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse se află patru divizii de desant aerian și desant-asalt și cinci brigăzi cu diferite destinații. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trupele de Desant Aerian ale Federației Ruse au următoarea structură organizatorică:

– Divizia 7 Desant-Asalt (Vânători de Munte) – Novorossiysk;

– Divizia 76 Desant-Asalt – Pskov;

– Divizia 98 Desant Aerian – Ivanovo;

– Divizia 106 Desant Aerian – Tula;

– Brigada 11 Desant-Asalt – Sosnoviy Bor;

– Brigada 31 Desant-Asalt – Ulyanovsk;

– Brigada 83 Desant-Asalt – Ussuriysk;

– Brigada 45 Destinație Specială (Spetsnaz) – Kubinka;

– Brigada 38 Transmisiuni – Medvezhi Ozera.

Prin reorganizarea Brigăzii 31 Desant-Asalt în Divizia 104 Desant Aerian va crește capacitatea de luptă a Trupelor de Desant Aerian, care în ultimii ani au suferit mai multe transformări.

În paralel cu trecerea diviziilor de la structura de organizare pe două regimente la cea pe trei regimente, au fost crescute și efectivele totale ale Trupelor de Desant Aerian de la 45.000 la aproximativ 60.000 de militari. În același timp, efectivele au fost profesionalizate integral, fiind formate în prezent numai din militari angajați pe bază de contract.

Trebuie precizat faptul că, deși în ultimii ani Trupele de Desant Aerian ale Federației Ruse au fost modernizate într-un ritm accelerat, atât în ceea ce privește adaptarea structurii organizatorice, cât și prin dotatea cu armamente și tehnică nouă, deocamdată, acestea nu s-au remarcat în mod deosebit în timpul conflictului militar de pe teritoriul Ucrainei. Până în prezent, nu au fost organizate acțiuni de luptă de amploare, care să includă desantarea militarilor din avioanele Aviației Militare de Transport. În primul rând, acest lucru nu a fost posibil din cauza faptului că trupele ruse nu au obținut o supremație aeriană completă, iar mijloacele de apărare antiaeriană ale armatei ucrainene nu au fost distruse integral. În această situație există permanent riscul ca avioanele Il-76MD cu care sunt transportați parașutiștii ruși să fie doborâte de adversar, lucru care se pare că s-a și întâmplat în apropiere de Kiev.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s