Rusia a anunțat distrugerea unui important centru de comunicații al armatei ucrainene din Vinnitsa

1

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat, pe 16.03.2022, că trupele ruse au executat un atac cu arme de precizie asupra unui obiectiv militar ucrainean din Vinnitsa.

“În dimineața zilei de 16 martie, a continuat executarea de atacuri cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune asupra unor obiective ale infrastructurii militare a Ucrainei. Ca urmare, a fost scos din funcțiune Centrul de comunicații, cercetare, retranslație și comutare din localitatea Vinnitsa”, a menționat Konashenkov, ale cărui declarații au fost preluate de agenția de presă Interfax.

Pe 09 martie, Konashenkov precizase că la Vinnitsa este dislocat un punct de comandă al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, care primește date despre situația aeriană de la avioanele de cercetare prin radiolocație ale NATO de pe teritoriul Poloniei.

“Conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei încearcă să compenseze lipsa de informații despre situația aeriană prin obținerea de date de la aeronavele AWACS ale NATO de tip E-3A prin intermediul punctului de comandă al Forțelor Aeriene din Vinnitsa. Avioanele menționate desfășoară serviciul evoluând circular în spațiul aerian al Poloniei”, a precizat Konashenkov.

Acesta a spus atunci că sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei mai are doar un caracter izolat și nu mai este capabil să se opună aviației ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, lovirea atât de târzie a unor obiective militare de o asemenea importanță face parte din șirul lung de erori săvârșite de trupele ruse în timpul conflictului din Ucraina, care au determinat existența unui număr atât de mare de victime și de pierderi în ceea ce privește tehnica de luptă.

Centrul prin care armata ucraineană primea datele de cercetare furnizate de NATO trebuia să fie distrus în primele ore ale operației militare desfășurate pe teritroiul Ucrainei. Acesta trebuia inclus între țintele prioritare destinate lovirii pentru obținerea supremației aeriene.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s