Testarea rachetei hipersonice Zircon se apropie de final. În cursul anului 2022, noua rachetă rusească va fi introdusă în dotarea trupelor

1

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 18.03.2022, citând o sursă apropiată de mediul militar, că testele de stat ale rachetei hipersonice Zircon de pe o platformă purtătoare de suprafață vor fi finalizate în perioada iunie-iulie, când urmează să aibă loc o lansare finală a acesteia.

“Următoarea lansare-test a rachetei Zircon este programată pentru iunie-iulie. În cazul în care lansarea va fi reușită, acesta va marca încheierea testelor de stat de pe o platformă purtătoare de suprafață”, a menționat sursa.

Pe 20 ianuarie, în cadrul Zilei unice de acceptare a producției militare, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că racheta hipersonică cu bazare navală Zircon finalizează testele de stat, iar livrările din producția în serie vor începe în 2022.

Anterior, agenția de presă Tass a anunțat că, în urma testelor anterioare efectuate prin lansările rachetei hipersonice Zircon de la bordul fregatei Amiral Gorshkov, ca parte a testelor constructive de zbor și testelor de stat, o comisie de stat a recomandat introducerea rachetei în dotarea navelor de suprafață aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse. În plus, s-a precizat că, după efectuarea a două lansări anterioare, testarea rachetei Zircon de pe o platformă de lansare submarină va continua în 2024. 

În prezent, societatea NPO Mashinostroyenia îndeplinește un contract privind producerea în serie a rachetelor hipersonice Zircon. Acesta a fost încheiat pe 24 august 2021, în cadrul forumului tehnico-militar Armata-2021.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Testarea rachetei hipersonice Zircon de pe o platformă purtătoare de suprafață s-a desfășurat de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a Flotei de Nord. Lansările au fost efectuate din Marea Albă și din Marea Barents asupra unor ținte navale și de coastă.

Până în prezent, fregata Flotei de Nord a efectuat șapte lansări ale rachetei hipersonice Zircon, din care trei în 2020 (octombrie, noiembrie și decembrie) și patru în 2021 (două în noiembrie și două în decembrie).

De asemenea, fregata a mai efectuat o lansare suplimentară pe 19 februarie, în cadrul exercițiului Grom-2022 al Forțelor de Descurajare Strategică.

Prima navă dotată cu noile rachete hipersonice Zircon ar trebui să fie fregata Amiral Golovko, Proiect 22350, care urmează să fie livrată Flotei de Nord în luna decembrie 2022.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s