Expert militar american: Rușii au început operația militară din Ucraina “cu o mână legată la spate”

1

Analistul militar american Scott Ritter, fost inspector ONU pentru armamente, care a studiat zeci de ani tactica și strategia trupelor sovietice și ruse, și-a exprimat opiniile față de operațiunea militară specială a trupelor ruse din Ucraina, în timpul unui interviu acordat pentru platforma Patreon din SUA.

Expertul a precizat că studiază arta militară rusă de 35 de ani. Acum urmărește cum trupele ruse implementează o strategie clasică multivectorială. În opinia sa, Forțele Armate ale Federației Ruse “leagă” forțele adversarului, distrug facilitățile militare importante, ocolesc zonele fortificate și încercuiesc cele mai pregătite formațiuni aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei, împiedicând partea ucraineană să preia inițiativa.

Acesta a precizat că înaintarea trupelor ruse pe teritoriul ucrainean se desfășoară într-un ritm alert. Prin urmare, cei care spun că ofensiva merge prea încet nu au dreptate, deoarece, în realitate, aceasta este cea mai rapidă înaintare a unei armate terestre din istoria modernă. De exemplu, este mult mai mare decât viteza de înaintare a Wehrmacht-ului pe teritoriul URSS în timpul Marelui Război Patriotic.

Mai mult, această înaintare a trupelor ruse este unică și nu are analogii în lume, deoarece Forțele Armate ale Ucrainei numărau 260.000 de “baionete”, care au fost antrenate și echipate de NATO. În plus, armata ucraineană a avut inițial sprijinul a 200-300 de mii de rezerviști și unități auxiliare. Totodată, Forțele Armate ale Federației Ruse au început campania cu numai 190-200 de mii de “baionete”, cărora li s-au opus aproape 600.000 de ucraineni. Adică, superioritatea numerică necesară de 3 la 1 nu a fost în favoarea rușilor aflați în ofensivă, ci a ucrainenilor aflați în apărare. Cu toate acestea, pierderile de săptămâna trecută arătau 1 la 6 în favoarea Forțelor Armate ale Rusiei și nu a Forțelor Armate ale Ucrainei. Ritter a reamintit că, în timpul luptelor de pe frontul de vest din cel de-al Doilea Război Mondial, pentru fiecare american ucis au murit 1,2-1,4 germani. Potrivit acestuia, acest raport le-a permis americanilor să câștige și să meargă mai departe. 

“Raportul de victime de 1 la 6 dintre ruși și ucraineni reprezintă o înfrângere zdrobitoare pentru Ucraina. Unul dintre motivele care împiedică înaintarea mai rapidă a rușilor este faptul că partea rusă și-a anunțat intenția de a evita pierderile în rândul armatei ucrainene. Pentru mine, la fel ca și pentru toată lumea, a fost o surpriză absolută faptul că rușii au început operația din Ucraina cu o mână legată la spate. Acum, înaintarea merge foarte bine și foarte atent. Rușii încearcă să negocieze și să minimizeze victimele civile și distrugerea instalațiilor urbane. Rușii au demonstrat că refuză să distrugă soldații ucraineni în cazărmi, deși ar fi putut să o facă. În schimb, ei i-au lăsat să doarmă liniștiți și le-au spus: Preferăm să rămâneți în cazărmi și să renunțați la rezistență. Pretențiile noastre nu sunt împotriva voastră, noi vânăm pești mai mari. Din păcate pentru ruși, ucrainenii au decis să lupte și luptă foarte bine. Nu pot subestima curajul și rezistența armatei ucrainene. Aceasta se confruntă însă cu o armată bine pregătită și echipată, care are avantaje tactice și operaționale. De aceea, ucrainenii pierd”, a explicat Scott Ritter.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s