Rușii au transformat portul Berdyansk într-un punct logistic pentru asigurarea părții sudice a frontului din Ucraina

foto

Potrivit unor informații apărute în ultimele zile pe rețelele de socializare, Ministerul rus al Apărării a început să livreze de pe mare echipamente militare, arme și muniții pentru trupele participante la acțiunile militare din sudul Ucrainei.

Astfel, în portul Berdyansk de la Marea Azov a sosit nava mare de desant Orsk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Aceasta este prima navă rusească de desant care intră în portul Berdyansk, aflat sub controlul trupelor ruse, dar se pare că nu va fi și ultima.

În total, 10 nave mari de desant din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse sunt implicate în operația militară specială din Ucraina. O parte dintre acestea, care nu participă la operațiunea de la Odesa, vor fi implicate în transferul de echipamente militare, personal și muniții în portul Berdyansk, deoarece aceasta este cea mai scurtă rută și cea mai sigură în acest moment. De asemenea, ajutoarele umanitare vor fi livrate tot pe această rută.

“Sosirea unei nave mari de desant la Berdyansk reprezintă un eveniment foarte important, care deschide noi oportunități pentru FRMN în problemele logistice, prin utilizarea infrastructurii portului”, a declarat un ofițer rus.

Se pare că nava de desant Orsk a descărcat în portul Berdyansk un număr neprecizat de transportoare blindate de tip BTR-82. Nava Proiect 1171 poate ambarca până la 40 de transportoare blindate sau 20 de tancuri.

În portul Berdyansk a funcționat Baza Navală Est a Forțelor Navale ale Ucrainei. Aceasta a fost părăsită de militarii ucraineni în prima zi a declanșării conflictului cu Rusia.

Navele și vedetele aflate în rada portului au fost preluate de militarii ruși și au fost transferate la Novorossiysk.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s