În anul 2022, Forțele Aerocosmice ale Rusiei vor primi în dotare două bombardiere strategice Tu-160: unul nou și unul modernizat

foto

În timpul unei vizite de lucru la Întreprinderea de aviație S.P. Gorbunov din Kazan, vicepremierul rus, Yuri Borisov, a anunțat, pe 22.03.2022, că, în cursul anului 2022, Forțele Aerocosmice vor primi două bombardiere strategice de tip Tu-160, din care unul va fi nou și unul modernizat.

“Am inspectat fabrica din Kazan, care, după cum știți, este producătorul principal de avioane strategice pentru aviația noastră. Din fericire, totul merge conform planului. Anul acesta ne așteptăm să primim două avioane de tip Tu-160”, a declarat Borisov în fața jurnaliștilor.

Potrivit agențiilor de presă ruse Interfax și Tass, pe parcursul vizitei, vicepremierul Borisov a inspectat zonele de producție ale întreprinderii de aviație și a discutat depre planurile ulterioare ale acesteia.

Anterior, reprezentanții ruși au informat că, în anul 2022, Aviația cu rază lungă de acțiune va primi în dotare două bombardiere strategice Tu-160M, dotate cu noi categorii de armamente.

Avionul Tu-160, cunoscut și sub denumirea de lebăda albă, este un bombardier strategic sovietic, cu geometria variabilă a aripilor. Împreună cu bombardierul Tu-95MS, acesta reprezintă componenta aeriană a Forțelor Nucleare Strategice ale Rusiei. Bombardierul este destinat pentru distrugerea țintelor aflate la distanțe mari, cu arme convenționale și arme nucleare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se află 16 bombardiere strategice de tip Tu-160, care sunt dislocate în cadrul Bazei Aeriene Engels din Regiunea Saratov.

Acestea vor fi modernizate, prin rotație, pentru a fi aduse la versiunea Tu-160M. În paralel, Întreprinderea de aviație din Kazan a reluat și producerea de la zero a unor avioane noi Tu-160M. Între cele două versiuni ale aeronavei nu va fi nicio diferență, urmând ca acestea să fie exploatate împreună.

Pe 25 ianuarie 2018, Ministerul rus al Apărării și compania Tupolev au încheiat un contract, în valoare de 150 de miliarde de ruble, pentru achiziționarea a 10 avioane noi de tip Tu-160M. După cum au anunțat reprezentanții ministerului, se intenționează cumpărarea, în total, a 50 de aeronave de acest tip.

Primul avion nou de tip Tu-160M a efectuat primul zbor pe 12 ianuarie 2022. În același timp, primul avion Tu-160M profund modernizat, Igor Sikorsky, a efectuat primul zbor pe 02 februarie 2020. Probabil, aceste două avioane vor fi livrate Aviației cu rază lungă de acțiune până la sfârșitul acestui an.

Surse: tass.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s