După Marea Azov, Rusia vrea să închidă accesul Ucrainei și la Marea Neagră. După Nikolaev va urma Odesa

foto

Unul dintre obiectivele invaziei militare a Rusiei în Ucraina vizează privarea acesteia din urmă de statutul de putere maritimă. Astfel, după ce au închis accesul Ucrainei la Marea Azov, trupele ruse intenționează să facă același lucru și în Marea Neagră. Militarii ruși își intensifică atacurile asupra obiectivelor armatei ucrainene din Regiunea Nikolaev, pentru a putea trece la ultima redută din sudul Ucrainei, respectiv Odesa.

Armata rusă continuă să lovească cu rachete obiectivele militare aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei din Regiunea Nikolaev. Simpla prezență a personalului și echipamentelor militare într-o unitate din regiune este asociată cu distrugerea garantată a acesteia, așa cum s-a întâmplat cu unitatea militară în care se afla dislocată Brigada 79 Desant-Asalt, unde erau concentranți și se antrenau militanții așa-numitelor batalioane teritoriale. Aceasta a fost distrusă de rachetele rusești.

În ultimele 24 de ore, au continuat atacurile asupra regiunii. Șeful Administrației regionale din Nikolaev, Vitaly Kim, care în urmă cu câteva zile ceruse trupelor ruse să se predea, acum a făcut un apel la oamenii de afaceri să-și reia activitățile în regiune. Acesta a spus că “nu se mai poate continua așa”.

Vitaly Kim a confirmat faptul că, în ultimele zile, asupra facilităților militare din Regiunea Nikolaev au fost efectuate patru serii de atacuri cu rachete.

Potrivit experților militari ruși, loviturile vizează anihilarea potențialului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei în Regiunea Nikolaev, pentru ca trupele ruse să înceapă să avanseze de-a lungul coastei până la Odesa. În opiniile acestora, înaintarea militarilor ruși trebuie să aibă loc în condițiile unui spate fortificat, de unde să nu se mai poată efectua lovituri asupra trupelor proprii.

Controlul asupra Regiunii Odesa va asigura privarea Ucrainei de accesul la Marea Neagră, fapt care este considerat la Moscova un pas important către demilitarizarea statului ucrainean.   

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este posibil ca partea rusă să aibă în vedere și debarcarea desantului maritim la Odesa, în paralel cu pătrunderea trupelor în regiune de pe uscat.

În ultimele zile, s-a constatat o intensificare a prezenței navale ruse în nord-vestul Mării Negre. Navele rusești au efectuat trageri de artilerie în zona de coastă din apropiere de Odesa, cel mai probabil în scopul distrugerii minelor instalate în apele teritoriale ale Ucrainei.

Deși a fost amânat în mai multe rânduri, debarcarea desantului maritim s-ar putea dovedi decisivă în preluarea controlului asupra Regiunii Odesa.

Sursa: topwar.ru.

Un gând despre “După Marea Azov, Rusia vrea să închidă accesul Ucrainei și la Marea Neagră. După Nikolaev va urma Odesa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s