În anul 2022, Forțele Navale ale Rusiei vor primi în dotare opt nave de suprafață și submarine noi

1

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 23.03.2022, că, în cursul anului 2022, Corporația Întrunită Constructoare de Nave (OSK) intenționează să predea Forțelor Navale ale Rusiei opt nave de suprafață și submarine.

“Potrivit programului de achiziții pentru 2022, OSK va transfera Forțelor Navale opt nave de suprafață și submarine de diferite tipuri și cu diverse destinații”, a precizat o sursă din cadrul holdingului.

Anterior, reprezentanții OSK au declarat pentru agenția Tass că al doilea submarin nuclear din producția de serie Proiect 955A, clasa Borei-A, Generalissimus Suvorov, va fi predat Forțelor Navale în luna decembrie 2022. În același timp, Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg se pregătește să predea flotei în acest an submarinele B-586 Kronștadt și B-587 Velykye Luki din cadrul Proiectului 677, clasa Lada.

În plus, în presă au apărut informații privind planurile de predare către Forțele Navale în anul 2022 și a submarinului B-588 Ufa, Proiect 636.3. Șantierul Naval Nordic intenționează să predea flotei fregata Amiral Golovko, Proiect 22350, precum și corveta Merkuryi, Proiect 20380. De asemenea, Șantierul Naval din Amur va preda Flotei din Oceanul Pacific și corveta Rezkyi, de același tip. La rândul său, Șantierul Naval Sredne-Nevskyi intenționează să predea beneficiarului dragoarele Petr Ilychev și Anatoli Shlemov, Proiect 12700.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil că, numărul de nave și submarine livrate Forțelor Navale ale Rusiei în anul 2022 va fi mai mare decât cel estimat de reprezentanții OSK. Deja în cele menționate mai sus au fost prezentate nouă nave de suprafață și submarine, anunțate pentru livrare în cursul acestui an.

În același timp, numai Flota rusă din Marea Neagră ar urma să mai primească cel puțin trei platforme purtătoare de rachete Kalibr în 2022. Două dintre acestea sunt restante din anul trecut. Ele trebuiau predate în luna decembrie 2021, dar nu au finalizat la timp testele de stat. Este vorba despre nava de patrulare Serghei Kotov, Proiect 22160, și nava mică purtătoare de rachete Tsiklon, Proiect 22800. La acestea se vor adăuga nava de patrulare Viktor Veliky (Proiect 22160) și, posibil, nava mică purtătoare de rachete Askold (Proiect 22800).

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s