Incident în Marea Neagră: Fregata rusească Amiral Makarov a atacat o navă ucraineană în apropiere de Odesa

foto

Potrivit canalului de You Tube Battle Sailor, pe 22.03.2022, la ora 01.00 (ora Moscovei), fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră a atacat nava de scafandri Neteshin (U700) aparținând Forțelor Navale ale Ucrainei, cu o rachetă antiaeriană a complexului Shtil-1, în zona Chernomorsk (Ilyichevsk), la 30 de kilometri sud de Odesa.

Nava ucraineană îndeplinea misiuni de plantare de mine, dar după ce a fost lovită de racheta rusească s-a deplasat cu toată viteza spre țărm, ca să nu se scufunde în mare.

Soarta echipajului și daunele suferite de navă sunt încă necunoscute. Acest lucru a fost anunțat de sursele de monitorizare a situației maritime. Ele au atras atenția asupra faptului că Shtil-1 este un sistem de apărare antiaeriană multicanal cu bazare maritimă, cu lansare verticală, ce poate fi întrebuințat nu numai pentru apărarea antiaeriană și antirachetă, ci și pentru lovirea de ținte terestre și de la suprafața apei.

Nava de scafandri Neteshin (clasa Krab) a fost construită în anul 1973 la Șantierul Naval din Gorohovets (Regiunea Vladimir) și a primit numele de VM-230. În anul 1992, aceasta a devenit parte a Forțelor Navale ale Ucrainei cu numele de Speranța, iar în 1997 a fost redenumită din nou. În anul 2017, la Șantierul Naval din Nikolaev, Smart Maritime Group (Uzina de construcții navale Chernomorsky) a reparat nava, după care aceasta a mers în locul de dislocare permanentă din Ochakov (Regiunea Nikolaev).

Deplasamentul standard al navei este de 279 de tone, iar deplasamentul complet de 298 de tone. Lungimea este de 40,9 metri, lățimea de 8,1 metri, iar pescajul de 2,07 metri. Viteza maximă atinge 12,5 noduri, iar echipajul este format din 24 de membri. Autonomia navei este de 1.500 de mile marine, la o viteză de 10 noduri.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s