Rusia susține că a preluat controlul integral în spațiul aerian al Ucrainei. În ultimele 24 de ore, au fost doborâte cinci avioane ucrainene

foto

Reprezentanții ruși au anunțat că, la încheierea primei etape a operațiunii militare speciale desfășurate în Ucraina, a fost stabilită efectiv o zonă de excludere aeriană deasupra teritoriului ucrainean. Astfel, Forțele Aerocosmice ale Rusiei au preluat controlul integral în spațiul aerian al Ucrainei.

În aceste condiții, judecând după evenimentele recente, zborurile individuale ale aeronavelor militare ucrainene “se termină tragic”. Avioanele de vânătoare și bombardierele rusești operează la altitudini de peste 5.000 de metri, pentru a nu putea fi lovite de lansatoarele de rachete portabile Stinger, cu care Occidentul continuă să aprovizioneze Forțele Armate ale Ucrainei. În ceea ce privește sistemele de apărare antiaeriană cu rază lungă și medie de acțiune, acestea nu se mai află în serviciu în armata ucraineană. Toate sistemele antiaeriene de tip S-300 și Buk au fost distruse de militarii ruși.

Supremația aeriană rusă este evidențiată și de faptul că, în ultimele zile, în mass-media nu au mai apărut imagini sau materiale foto cu elicoptere rusești doborâte de forțele ucrainene.

Pe de altă parte, pe 28 martie, reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a anunțat că, în ultimele 24 de ore, militarii ruși au doborât cinci avioane de luptă ucrainene, deasupra Regiunilor Chernygov și Donețk.

“Aviația și mijloacele de apărare antiaeriană din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au doborât, în ultima zi, patru avioane Su-24 aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei, deasupra Regiunii Chernygov. Două dintre acestea au fost distruse în aer, în zona Repka, iar alte două deasupra zonei Gorodnya”, a spus Igor Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor acestuia, “în raionul Kramatorsk din Regiunea Donețk a fost doborât și un avion de vânătoare ucrainean de tip Su-27”.

Konashenkov a adăugat că, în ultimele 24 de ore, au fost distruse și 19 drone ucrainene, din care una în raionul Maryupol.

Surse: militarynews.ru, topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s