Cu ochii pe zona de conflict: O dronă americană de cercetare RQ-4B a efectuat un zbor complex, inclusiv deasupra României

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit unor surse de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 28.03.2022, o dronă americană de cercetare RQ-4B a îndeplinit o misiune complexă de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissance)  în zona conflictului din Ucraina.

Drona de tip Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk, cu numărul de înregistrare 04-2015 și indicativul radio FORTE10, aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia (Italia). Aparatul de zbor fără pilot a evoluat la o altitudine de aproximativ 15.850 de metri, cu o viteză de circa 515 kilometri pe oră.

În prima etapă a zborului, drona s-a deplasat în spațiul aerian al Poloniei, unde a efectuat mai multe treceri la sud de Regiunea Kaliningrad și la vest de frontierele Republicii Belarus și Ucrainei.

foto 1

Ulterior, aceasta a coborât pe teritoriul României, evoluând în proximitatea frontierei cu Republica Moldova. Aparatul de zbor fără pilot a ieșit apoi deasupra apelor neutre ale Mării Negre, acoperind toată partea centrală a acvatoriului mării, de la vest la est.

Ținând cont de raza de acțiune a echipamentelor de cercetare din dotarea dronei se poate aprecia că aceasta a vizat integral apele Mării Negre și Mării Azov, precum și sudul Ucrainei, peninsula Crimeea și Ținutul Krasnodar. În prima parte a misiunii, a fost acoperită Regiunea Kaliningrad, vestul Republicii Belarus și vestul Ucrainei.

foto 2

Probabil, drona de cercetare a avut în vedere descoperirea pozițiilor trupelor și tehnicii militare rusești implicate în conflictul din Ucraina, precum și din zonele adiacente.

Potrivit anumitor surse, datele culese de mijloacele aeriene ale SUA și NATO sunt transmise și reprezentanților militari ai Ucrainei.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s