Exerciții de amploare ale Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică ale Rusiei. Rachetele hipersonice Avangard implicate în activitățile de pregătire pentru luptă

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 31.03.2022, în Regiunea Orenburg, a început executarea unui exercițiu de amploare al Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN).

“La exercițiul de comandament și stat major al marii unități de rachete din localitatea Yasny (Regiunea Orenburg) participă peste 3.000 de militari și aproximativ 300 de unități de tehnică militară”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit datelor furnizate de minister, este vorba despre un exercițiu planificat, desfășurat sub conducerea comandantului RVSN, în cooperare cu mari unități aparținând Regiunii Militare Centru.

“În conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al RVSN pe anul 2022, o comisie a Comandamentului RVSN desfășoară o verificare de control complexă a armatei de rachete din Orenburg, prin executarea unu exercițiu de comandament și stat major al marii unități de rachete din Yasny”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Pe timpul exercițiului, vor fi desfășurate activități privind scoaterea unităților RVSN de sub atacul adversarului, de contracarare a mijloacelor moderne de atac aerian și de avertizare privind amenințarea întrebuințării acestora.

Scopurile principale ale exercițiului constau în întărirea coeziunii organelor de conducere militară și evaluarea deprinderilor practice ale comandanților și efectivelor unităților militare, în timpul pregătirii și ducerii acțiunilor de luptă.

RVSN este un gen de trupe independent aparținând Forțelor Armate ale Federației Ruse și reprezintă componenta terestră a Forțelor Nucleare Strategice. Acestea sunt destinate pentru descurajarea strategică a unei eventuale agresiuni.

Baza grupării RVSN este reprezentată de complexele moderne de rachete de tip Yars, în versiune mobilă și staționară (cu bazare în siloz), care sunt capabile să distrugă ținte aflate la distanțe de până la 11.000 de kilometri.

În luna decembrie 2019, Ministerul rus al Apărării a informat că, în apropiere de Orenburg, a fost introdus în serviciul de luptă primul regiment dotat cu complexe de rachete strategice de tip Avangard, cu unități de luptă hipersonice, care pot atinge viteze de până la 27 de Mach (un Mach = viteza sunetului).

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul de comandament și stat major se desfășoară în cadrul Diviziei 13 Rachete – Yasny (Dombarovsky) din cadrul Armatei 31 Rachete – Orenburg.

În compunerea diviziei se află cinci regimente de rachete, dotate fiecare cu câte șase rachete balistice intercontinentale de tip R-36M2.

În anul 2021, în cadrul diviziei, a fost operaționalizat integral primul regiment de rachete dotat cu unități de luptă hipersonice, iar până la sfârșitul acestui an, va intra în serviciul de luptă al doilea regiment de acest gen.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s