Presa americană: Dronele turcești nu vor putea salva Kievul de la înfrângere

1

Dronele joacă un rol important în conflictul armat dintre Rusia și Ucraina. Atât Kievul, cât și Moscova întrebuințează în mod activ aparate de zbor fără pilot, pentru misiuni de cercetare și atac.

Această latură a operațiunii militare speciale desfășurate de Rusia în Ucraina a fost analizată de publicația americană Defense News.

Astfel, potrivit acesteia, dronele întrebuințate de Rusia și-au arătat latura cea mai bună în timpul conflictului. În același timp, Forțele Armate ale Ucrainei sunt dotate cu drone de tip Bayraktar TB2, produse în Turcia, a căror contribuție la victoria Azerbaidjanului în timpul ultimului conflict din Karabakh a fost semnificativă.

Însă, dronele turcești nu vor salva Kievul de la înfrângere, deoarece aviația de luptă din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Rusiei domină cerul Ucrainei, iar UAV-urile nu sunt capabile să concureze cu aceasta. În plus, pe măsură ce trupele ruse avansează pe teritoriul Ucrainei, eficiența dronelor Bayraktar scade și mai mult, deoarece, în același timp, sistemele de apărare antiaeriană de la sol sunt conectate la operațiuni.

De asemenea, capacitățile dronei turcești sunt limitate în mod semnificativ de faptul că aceasta este controlată de la sol și nu prin intermediul comunicațiilor prin satelit. Și nu sunt chiar atât de multe în dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei. Autorii articolului din publicația americană sugerează faptul că armata ucraineană dispune de aproximativ două duzini de drone Bayraktar TB2.

Presa americană prezice faptul că, în viitor, pe măsură ce succesul operațiunilor ofensive va fi consolidate, armata rusă va deveni și mai activă în utilizarea aeronavelor sale fără pilot, precum și în întărirea apărării antiaeriene a trupelor împotriva amenințărilor existente și potențiale. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit datelor prezentate de partea rusă la 04.04.2022, militarii ruși au distrus până în prezent 392 de drone ucrainene. Între acestea se află 37 de drone de tip Bayraktar TB2.

Informațiile oficiale anterioare arătau că Forțele Armate ale Ucrainei dispun de 36 de drone turcești de tip Bayraktar TB2, exploatate atât de Forțele Aeriene, cât și de Forțele Navale. Probabil că, Turcia a mai livrat între timp Ucrainei un nou lot de drone de acest tip.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s