Ministerul rus al Apărării a prezentat lansarea unei salve de șapte rachete Kalibr din Marea Neagră asupra unor ținte din Ucraina

foto

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 05.04.2022, că o navă de luptă aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a lansat o salvă formată din șapte rachete de croazieră Kalibr asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei.

Militarii ruși au dat publicității un material video cu lansarea rachetelor, care a fost efectuată, pe timp de noapte, de la bordul unei nave mici purtătoare de rachete din acvatoriul Mării Negre. (Video)

“Echipajul unei nave mici purtătoare de rachete din compunerea FRMN a efectuat lansarea, din acvatoriul Mării Negre, a unei salve formate din șapte rachete de croazieră de tip Kalibr asupra unor ținte terestre de pe teritoriul Ucrainei”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Militarii ruși au precizat că atacul cu rachete Kalibr a fost executat asupra unor obiective ale infrastructurii militare a Ucrainei.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a informat despre executarea unui atac cu arme de precizie cu bazare navală asupra unui centru de pregătire al Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) ale Ucrainei din apropierea localității Ochakov.

“În seara zilei de 04 aprilie, cu ajutorul armelor de precizie cu bazare navală, a fost distrus un centru de pregătire al FOS din raionul localității Ochakov, care era folosit inclusiv pentru dislocarea mercenarilor străini”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultimele zile, s-a constatat faptul că partea rusă și-a intensificat atacurile cu rachete de croazieră, cu bazare navală și aeriană, executatea asupra unor ținte din sudul Ucrainei. Militarii ruși au lovit astfel o serie de obiective militare din apropiere de Odesa și Ochakov.

În ceea ce privește salva de rachete Kalibr lansată din acvatoriul Mării Negre, trebuie precizat faptul că aceasta a fost efectuată de la bordul unei nave mici purtătoare de rachete Proiect 21631, clasa Buyan-M. Între cele 16 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr din dotarea FRMN se află patru nave de acest tip, respectiv Vyshny Volochek, Orekhovo-Zuevo, Ingushetia și Grayvoron, care fac parte din Brigada 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol. În prezent, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo nu se află în Marea Neagră, îndeplinind misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Probabil, lansarea rachetelor a avut loc de la bordul uneia din celelalte trei nave aflate în acvatoriul Mării Negre. Cu siguranță, toate acestea au fost întrebuințate în timpul conflictului din Ucraina, executând atacuri cu rachete de croazieră de tip Kalibr asupra unor ținte terestre de pe teritoriul ucrainean. Fiecare dintre ele dispune de câte o instalație de lansare de tip 3S14, cu câte opt celule, putând astfel să lanseze opt rachete într-o salvă.  

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s