Rusia susține că a distrus divizionul de rachete antiaeriene de tip S-300 primit de Ucraina din Slovacia

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 11.04.2022, că, în urma unui atac cu rachete de croazieră de tip Kalibr, la periferia orașului Dnepropetrovsk, a fost distrus un divizion de rachete antiaeriene de tip S-300, care a fost furnizat Ucrainei de un stat din Europa.

“Duminică, 10 aprilie, ca urmare a unui atac cu rachete de croazieră cu bazare navală de tip Kalibr, la periferia sudică a orașului Dnepropetrovsk, a fost distrusă tehnica unui divizion de rachete antiaeriene de tip S-300, care era ascunsă într-un hangar”, a precizat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit declarațiilor acestuia, “în acest fel au fost distruse patru instalații de lansare ale sistemului S-300 și au fost uciși până la 25 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei”.

După cum a menționat Konashenkov, Ucraina a primit divizionul de rachete antiaeriene S-300 “de la un stat european”.

Săptămâna trecută, autoritățile din Slovacia au anunțat că au predat Ucrainei un sistem de rachete antiaeriene S-300.

Președintele american, Joe Biden, a declarat vinerea trecută că SUA vor transfera în Slovacia complexe de rachete antiaeriene în schimbul sistemului S-300, care a fost transferat în Ucraina.

S-300 este un sistem de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune, care a fost dezvoltat de fosta URSS în anii 1970. Acesta a fost produs în mai multe versiuni și livrat atât trupelor ruse cât și anumitor Forțe Armate din străinătate.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Slovacia a transferat Ucrainei, în calitate de ajutor militar, singurul său divizion de rachete antiaeriene de fabricație sovietică de tip S-300PMU. O garnitură de tren cu echipamentele respective a plecat către Ucraina, din stația de cale ferată Sereda din Slovacia, pe 05 aprilie.

Divizionul de rachete antiaeriene S-300PMU a fost primit de Cehoslovacia în anul 1989. În 1993, după divizarea Cehoslovaciei, acesta a fost transferat în Slovacia. În compunerea divizionului se aflau patru instalații de lansare. Potrivit datelor cunoscute, ultimele trageri de antrenament cu acestea au fost efectuate în anul 2015.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s