Turcia a amenințat SUA că ar putea cumpăra avioane rusești de vânătoare de tip Su-57

foto

Potrivit publicației turcești Milliyet, Turcia ar putea lua în considerare achiziționarea de avioane rusești de vânătoare de tip Su-57, în cazul în care Congresul american nu va aproba vânzarea către Ankara a avioanelor de vânătoare F-16.

Turcia a cerut SUA 40 de avioane F-16 Block70, precum și 80 de kituri de modernizare la versiunea Block70 pentru avioanele F-16 aflate deja în dotarea Forțelor Aeriene.

După cum a relatat agenția de presă rusă Tass, preluând știri din mass-media din Turcia, dacă această solicitare nu va fi aprobată, Ankara va începe să caute alternative, printre care se vor număra și avioanele de vânătoare rusești Su-57.

Anterior, reprezentanții ruși și-au exprimat disponibilitatea de a începe negocierile cu Turcia pentru livrarea de avioane de vânătoare de tip Su-57 și Su-35.

În luna octombrie a anului trecut, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că SUA au oferit autorităților de la Ankara posibilitatea să cumpere avioane de vânătoare F-16, după excluderea din programul de producere a celor mai noi avioane de tip F-35. Turcia a anunțat ulterior că ar putea cumpăra avioane rusești Su-35 și Su-57, dacă Statele Unite vor îngheța și vânzarea de avioane F-16 după F-35.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După ce Turcia a achiziționat din Rusia sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400, relațiile acesteia cu SUA au început să se răcească, ajungându-se la excluderea din programul F-35.

În cazul în care statul turc va decide să cumpere și avioane de vânătoare Su-57 din Rusia, probabil că relațiile bilaterale cu SUA vor avea și mai mult de suferit.

Totuși, realizarea unei astfel de tranzacții este foarte puțin probabilă. Cu certitudine, președintele Turciei folosește acest gen de amenințare pentru a pune presiune pe partea americană, în vederea urgentării aprobării livrărilor de avioane de vânătoare F-16.

Sursa: vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s