Pentru prima dată de la începutul conflictului din Ucraina, un avion american de cercetare a ieșit deasupra Mării Negre

foto 1

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au semnalat faptul că, pe 12.04.2022, pentru prima dată de la începerea conflictului din Ucraina, un avion de patrulare antisubmarin P-8A din cadrul Forțelor Navale americane a îndeplinit misiuni deasupra Mării Negre.

Aeronava Boeing P-8A Poseidon a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia (Italia). Aceasta a evoluat de-a lungul coastelor Bulgariei și României, apropiindu-se la o distanță de numai 20 de kilometri de Insula Șerpilor, ocupată acum de trupele ruse.

foto 2

Este vorba despre cea mai apropiată întâlnire de la începutul războiului dintre o aeronavă NATO și trupele ruse implicate direct în conflict.

foto 3

Trebuie remarcat faptul că, la ieșirea deasupra Mării Negre, avionul P-8A și-a deconectat transponderul ADS-B.

Începând din 24 februarie, când trupele ruse au invadat Ucraina, deasupra apelor neutre ale Mării Negre nu au mai fost îndeplinite misiuni de cercetare cu avioane pilotate. Singurele mijloace aeriene care mai zboară în regiune sunt dronele.

Ultimul zbor complex executat de o dronă americană de tip RQ-4B deasupra Mării Negre a fost pe 11 aprilie. Aparatul de zbor fără pilot, cu numărul de înregistrare 10-2046 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella și a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei.

foto 4

Drona a evoluat în jumătatea Mării Negre, în partea de sud a FIR Sevastopol și FIR Novorossiysk, după care a intrat pe teritoriul României, continuând să zboare la frontiera cu Ucraina și Republica Moldova. Aceasta a monitorizat astfel situația din Marea Neagră, Transnistria și sud-vestul Ucrainei.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s