O fregată rusească a distrus o dronă ucraineană de tip Bayraktar TB2, în apropierea Peninsiulei Crimeea

foto

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 12.04.2022, că o fregată din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a distrus o dronă de tip Bayraktar TB2, în proximitatea litoralului Peninsulei Crimeea.

“Echipajul unei fregate a FRMN a distrus o dronă de tip Bayraktar, în partea de vest a litoralului Peninsulei Crimeea. Asupra aparatului de zbor fără pilot au fost trase două rachete antiaeriene cu ajutorul complexului Shtil de la bordul navei”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.  

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, drona de producție turcească aparține Forțelor Armate ale Ucrainei.

“Drona ucraineană îndeplinea misiuni de cercetare privind acțiunile navelor FRMN, precum și pozițiile de coastă și terestre ale echipamentelor militare aparținând Forțelor Armate ale Rusiei din Peninsula Crimeea și din sudul Ucrainei”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Bayraktar TB2 este o dronă turcească de atac destinată pentru îndeplinirea de misiuni operativ-tactice, la altitudinii medii. Aceasta a fost dezvoltată și produsă de compania Baykar Makina din Turcia. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu lansarea celor două rachete antiaeriene de la bordul fregatei rusești, care poate fi vizualizat aici.

Potrivit anumitor surse, nava care a doborât drona ucraineană este fregata Amiral Essen a FRMN.

În mod oficial, Forțele Armate ale Ucrainei trebuiau să dețină 36 de drone de atac Bayraktar TB2. Însă, până în prezent, partea rusă a anunțat distrugerea a aproximativ 40 de drone de acest tip. Acest lucru înseamnă că Turcia a livrat Ucrainei un lot suplimentar de drone Bayraktar TB2, posibil chiar după începerea conflictului cu Rusia.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s