Aviația rusă a folosit bombe grele FAB-500 și FAB-3000 pentru distrugerea unor galerii ale combinatului Azovstal din Mariupol

foto

Portalul rusesc topwar.ru a informat, pe 16.04.2022, că trupele ruse, în cooperare cu subunități ale milițiilor Republicii Populare Donețk, au înfrânt rezistența militarilor ucraineni și a membrilor regimentului naționalist Azov din Mariupol.

Singurul focar major de conflict se mai află doar în cadrul combinatului Azovstal, cu un perimetru de peste 15 kilometri. De asemenea, în cartierele adiacente acestuia mai există puncte de rezistență izolate, în special în subsolurile clădirilor rezidențiale și ale facilităților sociale. De curățarea acestora se ocupă detașamente speciale din cadrul trupelor ruse.

În ultimul timp, aeronavele rusești au distrus mai multe coridoare subterane de comunicații și galerii mari, prin care militanții regimentului Azov se mutau dintr-o parte în alta a întreprinderii.

După cum au informat surse oficiale rusești, Forțele Aerocosmice au întrebuințat până la 50 de bombe grele împotriva formațiunilor înarmate de la Azovstal. Este vorba despre câteva zeci de bombe FAB-500 și mai multe unități de bombe FAB-3000. Acest lucru a fost facilitat de certitudinea că pe teritoriul combinatului nu se mai află persoane civile.

Între timp, au apărut și informații noi despre pregătirea unor noi încercări ale militanților de a ieși de pe teritoriul întreprinderii, unde se află într-o situație critică. Se pare că în acest scop ar putea fi folosite chiar facilitățile subterane. Între membrii regimentului Azov se află și foști angajați ai combinatului, care sunt familiarizați cu galeriile subterane.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, misiunile de bombardament de la combinatul Azovstal din Mariupol au fost îndeplinite de bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3. Acestea sunt singurele aeronave rusești care întrebuințează bombele grele de tip FAB-3000, care au fost scoase recent din conservare în mod special pentru distrugerea unor facilități subterane ucrainene. Greutatea unei bombe de acest tip este de 3.000 de kilograme, iar cea a explozibilului conținut de 1.400 de kilograme.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s