Trupele ruse și milițiile Republicii Populare Donețk au luat cu asalt combinatul Azovstal din Mariupol

foto

Potrivit portalului rusesc topwar.ru, pe 18.04.2022, trupele ruse, în cooperare cu milițiile Republicii Populare Donețk au luat cu asalt combinatul metalurgic Azovstal din Mariupol, pentru anihilarea militanților și a mercenarilor străini, care se află pe teritoriul întreprinderii.

Focuri puternice sunt executate din opt puncte diferite, cu întrebuințarea aviației, lansatoarelor multiple de proiectile reactive, artileriei autopropulsate și a tancurilor. Ofensiva declanșată în zonă suprimă practic orice posibilitate a membrilor regimentului ucrainean Azov și a mercenarilor străini să se mute în afara galeriilor subterane. Chiar și deplasarea prin aceste tuneluri a fost îngreunată, din cauza distrugerii căilor mari de acces cu ajutorul bombelor de aviație FAB-3000.

Mai multe vehicule blindate aparținând Forțelor Armate ale Rusiei și Miliției Populare a Republicii Populare Donețk operează deja direct în zona industrială, pe teritorii care au fost curățate anterior de forța vie a adversarului. Tancurile și artileria autopropulsată trag în zonele pe care militanții le-au transformat în posturi de observare și unde se află pozițiile lunetiștilor și operatorilor lansatoarelor de rachete antitanc portabile.

Asupra clădirilor și structurilor în care este semnalată activitatea militanților regimentului Azov sunt executate atacuri din aer.

Tactica utilizată de atacatori se încadrează în următoarea schemă: aviația lovește punctele cu cea mai intensă activitate, folosind bombe FAB de diverse calibre (în special FAB-500), după care intră în acțiune lansatoarele multiple de proiectile reactive de tip Grad. Acestea provin îndeosebi de la divizionul de artilerie Korsa al Republicii Populare Donețk. Ulterior, tancurile și tunurile autopropulsate avansează în zonele în care activitatea militanților regimentului Azov a fost redusă la zero. (Video)

Pierderile suferite de membrii regimentului Azov nu pot fi estimate, deocamdată, deoarece operațiunile ofensive sunt în curs de desfășurare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Căderea Mariupolului în următoarele ore sau zile este iminentă. Combinatul metalurgic Azovstal a rămas ultimul bastion al apărătorilor ucraineni, după ce trupele ruse și cele ale Republicii Populare Donețk au preluat controlul asupra portului maritim și a cartierelor din oraș.

Partea rusă estimează că în galeriile subterane ale combinatului se mai află câteva sute de luptători ai regimentului Azov și de mercenari străini. Aceștia sunt blocați în zonă de mai mult timp, iar toate încercările de a sparge încercuirea au fost respinse. În același timp, au fost dejucate mai multe încercări ale militarilor ucraineni de evacuare a conducerii regimentului Azov sau de deblocare a luptătorilor acestuia.

Orașul Mariupol este un punct strategic din sudul Ucrainei, iar căderea acestuia ar reprezenta o lovitură pentru trupele ucrainene aflate în Donbas.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s