Războiul podurilor peste Nipru. Trupele ruse încearcă separarea în două părți a Căilor Ferate ale Ucrainei

foto

Jurnalistul și bloggerul ruso-ucrainean Yuri Podolyaka a semnalat pe canalul său de Telegram că, pe 22.04.2022, trupele ruse au început desfășurarea unor acțiuni de tăiere a Căilor Ferate ale Ucrainei în două părți, prin lovirea unor poduri feroviare de peste Nipru.

În total, patru poduri de cale ferată traversează Niprul, din care trei se află în Regiunea Dnepropetrovsk și unul în Regiunea Zaporozhye. Toate aceste poduri au fost lovite de unități aparținând Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Pe lângă podurile de cale ferată, peste Nipru mai trec mai mult de 20 de alte poduri, între care nouă sunt auto, șase sunt conectate cu hidrocentrale, șapte sunt mixte (căi ferate și rutiere), precum și unul pietonal. Rusia controlează trei dintre aceste poduri.

foto 1

Yuri Podolyaka a precizat că loviturile reușite asupra acestor facilități vor contribui în mod semnificativ la atingerea obiectivelor operațiunii militare speciale din Ucraina. Acesta a menționat că partea rusă va încerca să atace podurile care trec prin hidrocentrale în punctele de trecere deasupra ecluzelor. De asemenea, va fi vizat și podul Podolsko-Vokresensky din Kiev, care, deși nu este terminat, în starea sa actuală permite mutarea echipamentelor militare grele. În același timp, este posibilă chiar și dezactivarea podului pietonal din Kiev.

Jurnalistul ucrainean, care trăiește la Sevastopol, a indicat faptul că o atenție specială va fi acordată podurilor controlate deja de trupele ruse. Distrugerea lor ar putea întrerupe aprovizionarea unităților armatei ruse situate pe partea dreaptă a Niprului și, de asemenea, pot crea o amenințare de capturare a Hersonului de către trupele ucrainene.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s