Versiunea rusească privind soarta echipajului crucișătorului Moscova: Un marinar mort și alți 27 dispăruți

foto

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 22.04.2022, că, în urma incendiului izbucnit la bordul crucișătorului Moscova, un militar și-a pierdut viața, iar alți 27 sunt dați dispăruți.

“În urma incendiului din 13 aprilie, crucișătorul purtător de rachete Moscova a fost avariat grav, din cauza detonării muniției de la bord. Încercările echipajului de a stinge incendiul nu au dus la niciun rezultat. În timpul luptei pentru vitalitatea navei, un militar a fost ucis și alți 27 de membri ai echipajului au fost dați dispăruți”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

“Ceilalțti 396 de membri ai echipajului au fost evacuați pe navele Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) aflate în același raion maritim cu crucișătorul și au fost aduși la Sevastopol”, au precizat reprezentanții ministerului.

Aceștia au menționat faptul că Ministerul Apărării oferă tot sprijinul și asistența necesare familiilor celor decedați sau dispăruți.

Reprezentanții militari ruși au anunțat că majoritatea ofițerilor de pe crucișătorul Moscova vor continua să activeze în cadrul FRMN. “Conform rezultatelor interviului realizat de reprezentanții Comandamentului FRMN cu membrii echipajului crucișătorului Moscova, marea majoritate a ofițerilor, micimanilor și matrozilor angajați pe bază de contract și-au exprimat dorința de a continua serviciul pe navele FRMN”, a informat Ministerul rus al Apărării.

Din comunicatul acestuia rezultă faptul că unii militari au dorit să se transfere în alte garnizoane și vor continua să lucreze pe nave din alte flote.

“Militarii în termen de pe crucișător vor fi trecuți în rezervă la încheierea perioadei de executare a serviciului militar obligatoriu”, au concluzionat reprezentanții ministerului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Între timp, surse ucrainene au anunțat locul în care se află crucișătorul Moscova: la coordonatele 44°56′ N 31°44′ E, la o adâncime de 50 de metri. Potrivit acestora, în această zonă a fost semnalată o activitate intensă a părții ruse, care ar putea fi determinată de pregătirea unei operațiuni de aducere la suprafață a crucișătorului.

foto 1

În ultimele zile, la locul incidentului din Marea Neagră a sosit și nava de salvare Kommuna a FRMN, la bordul căreia se află aparate de salvare de tip AS și mai multe drone subacvatice. Probabil, militarii ruși au în vedere recuperarea unor obiecte de pe crucișător, inclusiv a rachetelor din dotarea complexului P-1000 Vulkan.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s