După ce le-a folosit intens în Ucraina, Rusia lucrează la modernizarea rachetelor de croazieră cu bazare navală Kalibr

foto

În cadrul unui interviu acordat jurnalului Apărarea națională, directorul general al concernului aerocosmic Almaz-Antey din Rusia, Yan Novikov, a declarat, pe 25.04.2022, că racheta de croazieră de tip Kalibr, cu care sunt dotate navele și submarinele moderne, va fi îmbunătățită.

“Bineînțeles că se lucrează la modernizarea rachetelor din familia Kalibr. Ministerul rus al Apărării manifestă un mare interes pentru acest tip de armă”, a precizat Novikov, ale cărui declarații au fost preluate și de agenția de presă Interfax.

“Intenționăm să întărim caracteristicile tehnico-tactice ale rachetei și să creștem eficiența întrebuințării acesteia în luptă. La final, așteptăm un produs care va fi mult superior generației actuale”, a spus Yan Novikov.

Kalibr este o familie de rachete rusești de croazieră, cu rază lungă de acțiune, dezvoltate de Biroul de proiectare și construcții Novator din cadrul concernului Almaz-Antey.

Ministerul rus al Apărării a informat despre întrebuințarea la scară largă a rachetelor de acest tip în timpul operațiunii militare speciale din Ucraina.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, oficialul rus s-a referit la noua rachetă de croazieră Kalibr-M, a cărui dezvoltare a fost anunțată de reprezentanții Rusiei încă de la începutul anului 2019.

Noua rachetă va avea un gabarit mai mare și o bătaie extinsă de peste 4.500 de kilometri, față de aproximativ 2.000 de kilometri în prezent. Greutatea ogivei va fi de aproximativ o tonă, adică dublă față de cea actuală.

Producerea rachetelor Kalibr-M este inclusă în Programul de stat pentru înzestrare până în 2027, urmând ca acestea să fie predate Forțelor Navale spre sfârșitul programului. Acestea vor fi amplasate pe navele de suprafață mari, începând de la fregate, precum și pe submarinele nucleare. Ele vor fi destinate pentru distrugerea obiectivelor terestre și vor putea să poarte atât ogive convenționale, cât și ogive nucleare.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s