Rachetele rusești au distrus un pod strategic din Ucraina, prin care Regiunea Odesa a fost împărțită, practic, în două părți

foto

În ultimele zile, trupele ruse au declanșat o serie de operațiuni, care au drept scop distrugerea infrastructurii militare și civile din Ucraina, pentru a împiedica asistența militară occidentală să ajungă la Forțele Armate ucrainene.

Între altele, pe 26.04.2022, militarii ruși au executat un atac cu rachete, prin care au împărțit, practic, Regiunea Odesa în două părți, blocând Basarabia de Sud (Bugeacul) între Nistru și Dunăre. În urma atacului, a fost distrus podul mixt de cale ferată și auto din Zatoka, la granița dintre Marea Neagră și estuarul Nistrului.

Podul, care a suferit pagube serioase, este o facilitate importantă de transport și infrastructură, deoarece este singura rută ce trece pe teritoriul Ucrainei și de-a lungul căreia se poate ajunge de la Odesa la Belgorod-Dnestovsky, Reni, Izmail, Kiliya, Bolgrad și alte așezări din Basarabia de Sud.

Potrivit mass-media din Ucraina, locuitorii din Regiunea Odesa nu se tem de debarcarea desantului maritim de către armata rusă în zonă. Aceștia consideră că minele marine, fortificațiile și bateriile de rachete de coastă, precum și sistemul puternic de apărare antiaeriană moștenit de la fosta URSS vor împiedica acest lucru. Mai degrabă le este frică de posibilitatea unui atac terestru din Transnitria sau din Nikolaev. De aceea, pierderea podului este considerată una importantă, deoarece acesta putea fi folosit la evacuarea populației, la transferul de întăriri din Basarabia de Sud sau la acordarea de asistență militară occidentală din România, dacă Bucureștiul va accepta să facă acest lucru.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, podul de la Zatoka a fost transformat în țintă pentru trupele ruse după ce, în ultimul timp, pe acesta s-a intensificat traficul feroviar de mărfuri.

Potrivit surselor rusești, transporturile destinate trupelor și cetățenilor ucraineni proveneau dintr-unul dintre porturile fluviale moldovenești de pe Dunăre. 

Surse: topwar.ru, topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s