Fost cancelar german: Negociați cu Rusia! Pacea și stabilitatea în Europa vor depinde întotdeauna de un dialog cu Moscova

foto

În cadrul unui interviu acordat jurnalului american The New York Times, fostul cancelar german, Gerhard Schroeder, a declarat recent (23 aprilie) că Germania nu va putea să rupă legăturile economice cu Rusia decât într-un mod dureros pentru ea. Ambele țări au nevoie una de cealaltă și este imposibil ca această relație să se încheie în viitorul apropiat.

“Pe termen lung, este imposibil ca o țară precum Rusia să fie izolată, nici atât din punct de vedere politic, cât și din punct de vedere economic. Pacea și prosperitatea Germaniei și Europei vor depinde întotdeauna de un dialog cu Rusia. Când acest război se va termina, va trebui să revenim la relațiile cu Rusia. Întotdeauna facem acest lucru”, a subliniat fostul cancelar.

Shroeder a remarcat că Berlinul și Moscova au nevoie unul de celălalt. Astfel, Germania primește gaze, petrol, metale rare și alte resurse din Rusia pentru a acoperi nevoile cetățenilor și industriei sale. La rândul lor, rușii folosesc banii proveniți din exportul de materii prime și alte bunuri pentru plăți la buget.

Anterior, Bundesbank a anunțat că refuzul Germaniei de a cumpăra gaz rusesc ar putea costa pierderea a 180 de miliarde de euro din PIB în anul 2022.

Potrivit actualului cancelar german, Olaf Scholz, economia țării nu va putea face față problemelor pe care le poate provoca oprirea furnizării de “combustibil albastru” din Rusia. Acest lucru va duce la o criză economică de amploare și la șomaj.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bineînțeles că fostul cancelar german poate fi acuzat de subiectivism, ținând cont de faptul că acesta ocupă în prezent mai multe funcții în societăți rusești din domeniul energetic (Consiliul de administrație a Rosneft, Comitetul acționarilor Nord Stream AG și posibil și în Consiliul de administrație al Gazprom).

Cu toate acestea, declarațiile lui Shroeder sunt unele pertinente. Războiul din Ucraina trebuie oprit, cât mai curând posibil, iar acest lucru se poate face doar prin negocieri serioase, în care să se implice liderii lumii (în special SUA) și în care să se facă o serie de concesii din ambele părți. Altfel, există riscul nu numai distrugerii complete a Ucrainei și a continuării dramelor umanitare, dar și al escaladării conflictului într-o conflagrație mondială.

În ultima perioadă, am văzut numai ură și încrâncenare în ambele tabere, fără nici măcar o urmă de aplecare spre dialog. Toată lumea vrea să distrugă pe toată lumea, fără să aibă în vedere încheierea unui armistițiu.

În acest context, declarațiile fostului cancelar german, chiar dacă sunt bazate pe interese personale, pot fi considerate ca un punct de plecare pentru încetarea ostilităților și așezarea la masa negocierilor.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s