Oficialii de la Moscova susțin că trupele ruse au distrus încă trei drone Bayraktar TB2 ale armatei ucrainene

foto

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat, pe 30.04.2022, că mijloacele rusești de apărare antiaeriană au distrus, în ultimele 24 de ore, 18 aparate de zbor fără pilot aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei, inclusiv trei drone de tip Bayraktar TB2.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, dronele au fost lovite deasupra mai multor localități ucrainene, în special din raionul Kramatorsk.

“De asemenea, în cursul nopții, au fost distruse două proiectile reactive lansate cu complexe de tip Smerci, deasupra localităților Gorlovka din Republica Populară Donețk și Snezhkovka din Regiunea Kharkov”, a menționat Konashenkov, citat de agenția de presă rusă Interfax.

Potrivit precizărilor sale, Aviația Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a distrus pe timpul nopții nouă raioane de concentrare a forței vii și tehnicii de luptă a armatei ucrainene, fiind uciși 120 de naționaliști.

“Aviația Operativ-Tactică și Aviația Forțelor Terestre din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a atacat nouă raioane de concentrare a forței vii și tehnicii de luptă a armatei ucrainene, distrugând patru tancuri și șase unități de tehnică militară blindată. În același timp, au fost uciși 120 de naționaliști”, a spus Igor Konashenkov.

După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, cu ajutorul rachetelor de precizie cu bazare aeriană, au fost distruse cinci obiective militare ale Ucrainei, între care patru depozite de carburanți și lubrifianți.

“Pe timpul nopții, cu ajutorul rachetelor de precizie cu bazare aeriană au fost lovite cinci obiective militare din Ucraina. Între acestea s-au aflat patru depozite de carburanți și lubrifianți situate în raioanele localităților Berezovoe, Vozdvizhenka, Pokrovskoe și Barvenkovo. În același timp, a fost distrus un raion de concentrare a forței vii și tehnicii militare a naționaliștilor”, a declarat Konashenkov.

În ultimele 24 de ore, potrivit oficialului rus, artileria a distrus 389 de obiective ale adversarului. Între aceste, s-au aflat 35 de puncte de conducere, 41 de puncte de sprijin, 169 de raioane de concentrare a forței vii și tehnicii militare, 33 de poziții de artilerie, precum și 15 depozite de muniție (rachete și artilerie).  

“În total, de la începutul operației militare speciale din Ucraina au fost distruse: 142 de avioane, 112 elicoptere, 658 de drone, 279 de complexe de rachete antiaeriene, 2.656 de tancuri și alte mașini de luptă blindate, 307 lansatoare multiple de proiectile reactive, 1.189 de instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 2.492 de unități de tehnică militară specială”, a concluzionat Konashenkov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, oficialii ruși au anunțat distrugerea în Ucraina a 55 de drone de producție turcească de tip Bayraktar TB2. O mică parte dintre acestea au fost lovite în timpul unor atacuri executate asupra aerodromurilor ucrainene, dar cele mai multe dintre ele au fost distruse în aer, cu ajutorul unor mijloace de apărare antiaeriană.

În mod oficial, la începutul conflictului militar din Ucraina, forțele ucrainene dispuneau de 36 de drone Bayraktar TB2. Restul, au fost primite din Turcia pe parcursul confruntărilor, printr-o serie de livrări suplimentare.

Dronele turcești de cercetare și atac din dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei îndeplineau misiuni atât în cadrul Forțelor Aeriene, cât și în cadrul Forțelor Navale.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s