Un avion american de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon îndeplinește misiuni zilnic în zona Mării Negre

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au informat că, pe 01.05.2022, un avion american de patrulare antisubmarin de tip P-8A Poseidon a îndeplinit misiuni de tip ISR (IntelligenceSurveillanceReconnaissance) în zona Mării Negre.

Aeronava Boeing P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale americane a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia (Italia). Avionul de patrulare antisubmarin, cu numărul de înregistrare P-8 NOREG, a evoluat în spațiile aeriene ale Bulgariei și României, ieșind și deasupra Mării Negre, în apele teritoriale românești. Acesta a efectuat mai multe treceri în apropiere de Tulcea și în zona Deltei Dunării. Aeronava a evoluat la o altitudine de aproximativ 6.100 de metri, cu o viteză de circa 640 de kilometri pe oră.

foto 1

Probabil, avionul american a supravegheat zona operațională a Flotei ruse din Marea Neagră, situată la nord-vest de Sevastopol, și partea de nord-vest a acvatoriului Mării Negre.

foto 2

Trebuie subliniat faptul că, după o lungă perioadă de suspendare a zborurilor, declanșată în urma invaziei militare ruse în Ucraina, în ultimele săptămâni, aeronave americane de tip P-8A Poseidon îndeplinesc zilnic misiuni de cercetare în zona litoralurilor din România și Bulgaria, precum și în spațiile aeriene ale celor două state. Această stare de fapt durează începând din 12 aprilie 2022. Cel mai probabil, avioanele americane monitorizează situația din Marea Neagră până la Odesa, pentru a înțelege intențiile flotei ruse în această zonă.

Pe de altă parte, trebuie remarcat și faptul că, în ziua anterioară, pe 30 aprilie, o dronă de cercetare americană de tip RQ-4B Global Hawk a îndeplinit o misiune neuzuală deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

foto 3

Aceasta a patrulat în partea de vest a Mării Negre pentru o perioadă de 21 de ore. Niciodată înainte de aceasta o dronă de cercetare nu a mai petrecut atât de mult timp deasupra Mării Negre. Este posibil ca oficialii militari americani să considere prioritară monitorizarea acestei zone din acvatoriul Mării Negre, care poate să fie importantă pentru faza următoare a operațiunilor desfășurate de partea rusă în regiune.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s