O dronă ucraineană Bayraktar TB2 a distrus două vedete rusești de tip Raptor în apropierea Insulei Șerpilor

foto

Trupele ucrainene continuă să provoace noi pierderi Flotei ruse din Marea Neagră. După nava de desant Saratov și ulterior crucișătorul Moscova, militarii ucraineni au distrus și două vedete rapide de patrulare din clasa Raptor, în apropiere de Insula Șerpilor.

Ministerul ucrainean al Apărării a postat, pe 02.05.2022, pe contul său de Twitter, un mesaj cu un scurt material video, în care este prezentată lovirea celor două nave cu ajutorul unei drone de producție turcească de tip Bayraktar TB2. (Video)

În mesaj se precizează că: “Două nave rusești de patrulare din clasa Raptor au fost distruse în primele ore ale acestei dimineți, lângă Insula Șerpilor. Bayraktar funcționează! Împreună spre victorie!”

foto 1

După cum a anunțat Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei, atacul dronei a survenit în momentul în care partea rusă încerca să efectueze evacuarea și completarea personalului aflat pe Insula Șerpilor.

Insula a fost ocupată de forțele ruse în primele zile ale invaziei militare în Ucraina, considerându-se că aceasta are o importanță strategică pentru controlul părții de vest a Mării Negre. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În timp ce partea rusă numără în fiecare zi dronele ucrainene de tip Bayraktar TB2 care au fost distruse, ajungând la aproximativ 55 de astfel de aparate de zbor fără pilot, iată că acestea provoacă în continuare pagube din ce în ce mai însemnate trupelor implicate în conflictul cu Ucraina.

Deși s-a spus că dronele de acest tip de producție rusească nu au mai fost la fel de eficiente ca în alte conflicte militare recente, precum cele din Siria, Libia, dar mai ales din Nagorno-Karabakh, iată că ele încep să-și confirme utilitatea.

Pe de altă parte, trebuie spus faptul că este inexplicabil modul în care funcționează apărarea antiaeriană rusă, într-o regiune în care se spune că a fost creată o cupolă de aproximativ 400 de kilometri în jurul Peninsulei Crimeea, în care orice mijloc aerian poate fi doborât cu mare ușurință. Partea rusă reclamă crearea unei zone de interzicere a accesului de tip A2/AD, cu ajutorul sistemelor de apărare antiaeriană S-400, complexelor de rachete de coastă Bastion și a complexelor de rachete operativ-tactice Iskander. Pe lângă acestea, în regiune operează o serie întreagă de mijloace de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune, ca să nu mai vorbim de instalațiile de apărare antiaeriană de la bordul navelor mari de luptă, aflate în misiune pe mare.

În aceste condiții, se pune întrebarea legitimă: unde au fost toate aceste mijloace în timpul atacurilor, punctuale dar distructive, executate de trupele ucrainene împotriva unor facilități și nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră? 

Surse: navalnews.com, dailymail.co.uk, theweek.in, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s