Surse ucrainene susțin că șeful Statului Major General al Forțelor Armate ruse a fost rănit în Donbas

foto

Agenția de presă ucraineană Unian a informat, pe 01.05.2022, citând declarațiile jurnalistului militar Alexander Shulman, că șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, a fost rănit în Ucraina.

Potrivit declarațiilor jurnalistului, generalul, în vârstă de 66 de ani, a fost rănit la piciorul drept, fără ca viața acestuia să fie pusă în pericol. Trupele ruse încearcă evacuarea acestuia din apropierea localității Izium din Ucraina.

Deocamdată, oficialii de la Moscova nu au comentat aceste informații.

După cum a anunțat agenția ucraineană, Gherasimov se afla, împreună cu alți militari, într-un punct de comandă, care a fost atacat de trupele ucrainene. Se pare că, în timpul atacului, și-au pierdut viața 20 de persoane.

Mass-media din Ucraina a informat, încă de la sfârșitul lunii aprilie, că generalul Gherasimov a sosit personal în localitatea Izium, pentru a prelua conducerea trupelor ruse din Donbas.

Reprezentanții de la Kiev afirmă că, de la începutul agresiunii rusești, au fost răniți peste 10 comandanți ruși cu funcții înalte, inclusiv cel puțin șase generali.

Surse: ceskenoviny.cz, unian.net.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s