Crucișătorul Moscova nu a fost prima navă rusească vizată de complexul ucrainean Neptun. Fregata Amiral Essen a dejucat o încercare similară

foto

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit unor surse neoficiale rusești, deși crucișătorul rusesc Moscova a fost prima victimă a unui complex de rachete de coastă ucrainean de tip Neptun, militarii Forțelor Navale ale Ucrainei s-au aflat la a doua încercare de a scufunda o navă de mari dimensiuni aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Prima încercare a avut loc cu numai o zi înainte de incidentul în care a fost implicat crucișătorul Moscova, adică pe 12 aprilie. Ținta vizată de militarii ucraineni a fost fregata Amiral Essen a FRMN, aflată la vest de Peninsula Crimeea.

Scenariul folosit de partea ucraineană a fost același, fiind implicată cel puțin o dronă de producție turcească de tip Bayraktar TB2, pe post de momeală. Numai că, spre deosebire de echipajul crucișătorului Moscova, cel al fregatei a reușit doborârea dronei ucrainene.

Din declarațiile sursei nu rezultă dacă rachetele complexului Neptun au mai fost lansate sau nu. Foarte probabil, acest lucru nu s-a mai întâmplat, din moment ce momeala a fost descoperită din timp și distrusă.

A doua încercare însă, a fost una reușită, “prada” fiind una mult mai însemnată.

P.S. Ultima fotografie postată de reprezentanții FRMN cu fregata Amiral Essen pe mare, datată 25 martie 2022, confirmă faptul că reprezentanții ruși au șters semnele de identificare de pe nave. Este vorba despre numărul de bord și denumirea navei, care erau vizibile pe ambele părți ale acesteia.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s