Submarine rusești din Marea Neagră au lovit ținte din Regiunea Lvov cu rachete de croazieră Kalibr  

foto

Site-urile locale de știri din Regiunea Lvov din Ucraina au informat că, pe 15.05.2022, rachete de croazieră rusești de tip Kalibr au lovit din nou infrastructura militară din zonă.

Administrația militară din Regiunea Lvov a confirmat faptul că, la ora 04.30, a fost executat un atac cu rachete asupra unuia dintre obiectivele militare aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei, dislocate în apropierea graniței cu Polonia.

Ulterior, șeful Administrației militare regionale, Maksim Kazitsky, a precizat că obiectivul militar care a fost lovit este poligonul militar Yavorov. După cum a subliniat guvernatorul din Lvov, acesta a fost lovit cu patru rachete de croazieră și a fost distrus complet. Deocamdată, nu există informații despre morți și răniți.

Mai târziu, a fost dat publicității și un comunicat al Comandamentului Aerian Vest din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit militarilor ucraineni, Rusia a atacat obiectivul cu rachete de croazieră de tip Kalibr lansate din Marea Neagră, probabil de pe submarine. În comunicat se arată că forțele de rachete antiaeriene ucrainene au doborât două dintre rachete. Din acesta nu rezultă însă câte rachete au fost lansate în total.

“Din acvatoriul Mării Negre au fost executate mai multe atacuri cu rachete asupra Regiunii Lvov pentru a distruge infrastructura critică. Lansarea rachetelor de croazieră a fost efectuată probabil de pe submarine”, se arată în comunicatul Comandamentului Aerian Vest.

Trebuie remarcat faptul că nu este pentru prima dată când este atacat poligonul militar Yavorov. Anterior, Forțele Armate ale Rusiei au mai executat un atac cu rachete de înaltă precizie asupra punctelor de dislocare ale mercenarilor străini aflate pe terenul de antrenament. Este posibil ca și de această dată reprezentanții militari ucraineni să fi înființat în poligon un punct de tranzit pentru mercenari sau un depozit pentru armele occidentale livrate Ucrainei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deocamdată, oficialii militari ruși nu au furnizat informații referitoare la atacul cu rachete executat asupra Regiunii Lvov. De regulă, aceștia desfășoară zilnic două briefinguri de presă consacrate situației din Ucraina, unul dimineața și unul seara. Cel de dimineață include activitățile din seara anterioară și din cursul nopții, iar cel de seara face referire la evenimentele de peste zi. În aceste condiții este posibil ca lansările de rachete Kalibr în apropierea frontierei cu Polonia să fie anunțate în cursul acestei seri.

În ceea ce privește submarinele rusești din Marea Neagră, trebuie precizat faptul că, în prezent, Rusia dispune în zonă de patru submarine operaționale Proiect 636.3, care pot lansa fiecare câte șase rachete de croazieră de tip Kalibr la o salvă.

Din datele prezentate în ultimele zile de surse de pe Twitter și Telegram rezultă faptul că niciunul dintre acestea nu se află în locurile de dislocare permanentă din Sevastopol și Novorossiysk. Probabil că, toate cele patru submarine rusești sunt ieșite pe mare, de unde pot îndeplini misiuni în cadrul operației militare speciale desfășurate pe teritoriul Ucrainei.

Cu toate că în Regiunea Mării Negre se află zilnic mijloace de cercetare occidentale, este dificil ca acestea să descopere submarinele rusești din zonă, ținând cont de faptul că ele au capacitatea de a se deplasa în secret. Mai mult, chiar și în cazul în care ar fi descoperite, submarinele Flotei ruse din Marea Neagră ar fi aproape imposibil de lovit, deoarece partea ucraineană nu deține mijloacele necesare pentru acest lucru.

În aceste condiții, se poate spune că submarinele din Marea Neagră reprezintă unul dintre atuurile Rusiei în conflictul din Ucraina. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s