Bombardiere strategice din Rusia și China au efectuat o nouă patrulare comună în Regiunea Asia-Pacific

foto

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 24.05.2022, un grup de aviație, format din bombardiere strategice Tu-95MS aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și Hun-6K din cadrul Forțelor Aeriene ale Chinei au îndeplinit misiuni de patrulare deasupra acvatoriilor Mării Chinei de Sud și Mării Japoniei.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții ministerului, grupul de aviație a fost escortat de avioane de vânătoare Su-30SM ale Forțelor Aerocosmice ruse.

Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, avioanele strategice au fost însoțite de avioane F-15 din Japonia și F-2 din Coreea de Sud.

Reprezentanții ruși au subliniat faptul că, în timpul misiunii comune desfășurate în Regiunea Asia-Pacific, avioanele din cele două state au acționat în strictă conformitate cu regulile dreptului internațional. Nu s-a înregistrat încălcarea spațiului aerian al altor țări.

Durata zborurilor avioanelor strategice rusești a fost de 13 ore.

“Misiunea comună de patrulare s-a desfășurat conform prevederilor Planului de cooperare militară bilaterală pe anul 2022 și nu a fost îndreptată împotriva unor state terțe”, au concluzionat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, ale căror declarații au fost preluate de agențiile de presă Interfax și Tass.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministerul rus al Apărării a dat publicității un scurt material video privind participarea avioanelor rusești la misiunea de patrulare comună cu aeronave din China. (Video)

Din analiza acestuia rezultă faptul că, din partea Federației Ruse la misiunea din 24 mai au participat patru bombardiere strategice de tip Tu-95MS. Este vorba despre aeronavele cu numerele de bord 47, 50, 53 și 60 roșii, care aparțin Regimentului 182 Aviație de Bombardament – Ukrainka din cadrul Diviziei 326 Aviație de Bombardament – Ukrainka aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Este posibil ca, la partea finală a misiunii, desfășurată în comun cu avioanele din China, să fi participat numai două bombardiere strategice rusești, în timp ce alte două să fi evoluat în alte zone de responsabilitate ale Regiunii Militare Est.

Misiunea de patrulare din 24 mai a fost cea de-a patra misiune de acest tip executată în comun de bombardiere strategice din cele două țări. Patrulările anterioare au avut loc în iulie 2019, decembrie 2020 și noiembrie 2021. După cum se poate constata, frecvența acestora este de una pe an.

Nu este exclus ca, misiunea din acest an, desfășurată în contextul operației militare speciale a Rusiei în Ucraina, să vizeze, pe lângă obiectivele tradiționale, și o afișare a forței celor două mari puteri la nivel internațional.  

Surse: militarynews.ru, tass.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s