Pentru prima dată după mulți ani, la Sevastopol nu va fi organizată parada tradițională de Ziua Forțelor Navele

foto

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 24.05.2022, citând o sursă din cadrul structurilor de forță din Crimeea, că, la Sevastopol, nu va fi organizată parada tradițională cu ocazia Zilei Forțelor Navale, care, în acest an, va fi sărbătorită pe 31 iulie.

“În acest an, Ziua Forțelor Navale va fi sărbătorită într-un mod diferit la Sevastopol și nu prin parada navală tradițională, ținând cont de faptul că navele Flotei ruse din Marea Neagră participă la acțiuni în cadrul operației militare speciale din Ucraina”, a menționat sursa.

Aceasta nu a exclus faptul că situația s-ar putea schimba, în funcție de evoluția evenimentelor din Ucraina.

După cum se știe, pregătirile au început deja pentru Parada Navală Principală, care se desfășoară în fiecare an la Sankt Petersburg și Kronștadt. După cum a anunțat Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud pe 22 mai, nava mică purtătoare de rachete Uglici și o vedetă antidiversiune aparținând Flotilei din Marea Caspică vor face tranziția de la Kaspiysk la Sankt Petersburg, pentru a participa la parada navală. Navele și vedetele Flotilei din Marea Caspică sunt participanți tradiționali la parada navală din Marea Baltică. Pentru a lua parte la aceasta, vor parcurge peste 2.500 de kilometri de-a lungul căilor navigabile interne ale Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, parada navală de la Sevastopol a fost anulată de autoritățile ruse deoarece acestea se tem de posibile acte de sabotaj organizate de partea ucraineană.

După modelul paradei militare din 09 mai de la Moscova, festivitățile de la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg vor fi desfășurate în condiții speciale, fără participarea publicului.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s