Noile autorități din Regiunea Herson vor să solicite crearea unei baze militare rusești pe teritoriul acesteia

foto

În cadrul unui interviu acordat agenției de presă ruse RIA Novosti, adjunctul șefului Administrației Regiunii Herson, Kirill Stremousov, a declarat, probabil pe 23.05.2022, că noile autorități ale regiunii se pronunță în favoarea creării unei baze militare rusești pe teritoriul acesteia.

Motivul invocat de Stremousov în ceea ce privește interesul cetățenilor regiunii pentru un astfel de demers constă în dorința acestora de a trăi în siguranță.

Acesta a precizat că, în prezent, armata rusă este cea care protejează zilnic regiunea împotriva încercărilor Kievului de a încălca pacea și securitatea cetățenilor din această zonă. Astfel, trupele ucrainene bombardează permanent așezările din regiune. Cele mai multe dintre rachetele trase de partea ucraineană asupra Regiunii Herson sunt interceptate de sistemele rusești de apărare antiaeriană și antirachetă.

Anterior, autoritățile din Regiunea Herson au vorbit despre dorința locuitorilor acesteia de a adera la Federația Rusă. Această problemă se află în prezent în discuție. Reprezentanții Moscovei au declarat că totul depinde de voința locuitorilor din Regiunea Herson. Prin urmare, este foarte probabil ca regiunea să se separe de Ucraina și ulterior să se unească cu Rusia.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Regiunea Herson a fost prima regiune din Ucraina asupra căreia trupele ruse au preluat contolul în cadrul operației militare speciale. Regiunea se învecinează cu Republica Crimeea, având ieșire atât la Marea Neagră, cât și la Marea Azov. Alături de Regiunea Zaporozhye și republicile separatiste din Donbas, aceasta este avută în vedere de partea rusă pentru crearea unui coridor terestru între Crimeea și Federația Rusă.

În cazul în care regiunea va fi integrată în Federația Rusă, fapt care este foarte probabil, în zonă vor fi înființate mai multe unități militare și nu doar o bază militară permanentă, după modelul celor existente în Abhazia și Osetia de Sud. Noile structuri vor face parte din Regiunea Militară Sud, inclusiv a Flotei ruse din Marea Neagră.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s